La Festa Major de Sants reduirà a 13 els seus carrers amb la pèrdua de Rossend Arús

Una altra novetat és que l'inici de les festes coincidirà amb Sant Bartomeu, patró de Sants, i que enguany no es farà el cercavila entre els Jardins de la Rambla de Sants i el parc de l’Espanya Industrial, sinó que totes les activitats prèvies al pregó es faran al mateix parc.

La Festa Major de Sants reduirà a 13 els seus carrers amb la pèrdua de Rossend Arús

La Festa Major de Sants se celebrarà del 24 al 31 d’agost i aquest any comptarà amb un la comissió de festes menys, la del carrer Rossend Arús. Davant aquesta pèrdua, la presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona, reconeix que “a la gent li costa mantenir l’activitat laboral amb aquest voluntariat”. Per cobrir la baixa d’aquest carrer no hi ha hagut temps, però Solsona explica que “caldrà reforçar els carrers que patim que poden deixar-ho i fer un replantejament amb una campanya per reforçar la festa”.

Una altra novetat és que l’inici de les festes coincidirà amb Sant Bartomeu, patró de Sants, i que enguany no es farà el cercavila entre els Jardins de la Rambla de Sants i el parc de l’Espanya Industrial, sinó que totes les activitats prèvies al pregó es faran al mateix parc. El que ja està confirmat és que el pregó se celebrarà el dissabte 24 d’agost a les vuit del vespre i el pronunciarà un home del món de l’espectacle que es donarà a conèixer al llarg del mes de juliol. El cartell de les festes es farà públic el 29 de juny durant un acte al carrer “ho farem en dissabte i a la Rambla de Sants perquè s’acosti quanta més gent millor”, explica la presidenta de la federació santsenca sobre aquesta presentació, que per segona vegada es fa al carrer per començar a ambientar la festa. En total s’han presentat gairebé una cinquantena de propostes.

A falta de conèixer la programació d’activitats i concerts, que s’espera publicar cap a mitjans de juliol, el què sí es manté és la formació en matèria de gènere als voluntaris de la festa. L’any passat ja es van prendre les primeres mesures i aquestes festes hi haurà un punt lila del Districte de Sants-Montjuïc i la pròpia Federació de la Festa Major de Sants està valorant incloure’n un parell de propis. També es preveuen formacions als voluntaris de les comissions de festes i treballadors de les barres dels bars per saber com actuar en casos d’agressions masclistes.

Compartir: