La Festa Major de Sants condemna el terrorisme amb una emotiva concentració

Prop d'unes 300 persones s'han concentrat al Parc de l'Espanya Industrial, aquest dissabte al vespre, per condemnar els atacs terroristes que han colpejat Barcelona i Cambrils en els darrers dies. [[Vegeu fotos i escolteu l'acte sencer]]

La Festa Major de Sants condemna el terrorisme amb una emotiva concentració

Prop d’unes 300 persones s’han concentrat al Parc de l’Espanya Industrial, aquest dissabte al vespre, per condemnar els atacs terroristes que han colpejat Barcelona i Cambrils en els darrers dies. L’acte ha estat convocat per la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, la Festa Major Alternativa de Sants i els Castellers de Sants.

El pregoner d’enguany, Joan Manuel Parisi, ha estat l’encarregat de rebutjar l’atemptat del passat dijous, que fins al moment ha deixat 14 víctimes mortals. Dues d’elles van ser dos veïns de Rubí, un tiet i el seu nebot, que van decidir passar el dia a Barcelona: “Veníeu a passar el dia, sí. Però no havíeu pogut ni imaginar que un cotxe o una furgoneta pogués anar tan despresa per on no havia de passar mai, que és el lloc per on circulem el veïnat”, ha relatat Parisi amb emoció i convicció.

Una cadira petita de fusta ha volgut simbolitzar l’absència del petit, que el mes vinent no anirà a l’escola: “Una cadira com aquesta serà buida a la teva escola de Rubí, les teves companyes i companys no entendran massa bé perquè no hi seràs.” Parisi ha condemnat “fermament qualsevol atac a qualsevol persona, perquè ningú ens pot retallar la nostra llibertat de passejar per on vulguem i la de trobar-nos aquí, a la Casa del Mig, en el moment que havia de començar la nostra festa major”. A la vegada, ha denunciat la islamofòbia, que “no ha de ser cap forma de conducte”, i ha demanat “més democràcia i l’ocupació de l’espai públic per seguir dient que no tenim por“.

La presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona, ha explicat que volien sumar-se als dies de dol “però sense tancar absolutament la Festa Major”. Ha relatat que per ells era important que hi hagués punts de trobada entre veïns que ajudin a passar aquests dies i ha afegit que els cossos de seguretat els van fer la petició de posposar les activitats de caràcter massiu. Solsona espera que sigui “una festa major el més normal possible”. Per la seva banda, el President dels Castellers de Sants, Lluís Gómez, ha assegurat que “volien estar amb la resta del barri i demostrar que seguim”. Respecte a la programació, Gómez ha explicat que han cancel·lat els concerts de dissabte i diumenge i que dilluns mantindran la programació per mirar de recuperar la normalitat.

Finalment, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha lloat el discurs d’en Joan Manuel Parisi i ha agraït “que ens representi en un moment tan dur” amb un discurs “commovedor i fet des del cor”. Per acabar, Pérez ha enviat un missatge de tranquil·litat al veïnat i demana confiança en la “feina impecable” dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i els Bombers. “Les festes de Sants seran una mostra del «No tenim por»”, ha conclòs Pérez.

Durant l’acte, en què s’han aplegat membres de les comissions de festes, entitats del barri, veïns i representants de les diferents forces polítiques del Districte, s’han presenciat cares de tristesa, de ràbia i de commoció. Per acabar, s’ha fet un minut de silenci, i els assistents han recordat amb clams i aplaudiments que “no tenim por”.

Clicant al reproductor podeu escoltar les entrevistes i la retransmissió de l’acte sencer:

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-01

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-02

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-03

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-04

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-05

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-06

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-07

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-08

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-09

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-10

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-11

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-12

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-13

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-14

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-15

actehomenatgealesvictimesfestamajordesants19agost2017-16

Compartir: