La Festa Major Alternativa de Sants segueix creixent i suma un nou espai en la seva 25a edició

Les alternatives han sumat un cinquè espai al carrer Burgos. També han fet una clara aposta per què els escenaris deixin de ser uns espais masculinitzats i enguany als concerts hi haurà un total de 70 dones i 61 homes actuant. [[Vegeu fotos]]

La Festa Major Alternativa de Sants segueix creixent i suma un nou espai en la seva 25a edició

La Festa Major Alternativa de Sants no para de créixer i, en la seva 25a edició, suma un espai més. L’Alternativa es caracteritza per acollir diferents entitats i col·lectius del barri de caire social o polític, com són el Grup d’Habitatge de Sants o el Casal Independentista. Enguany els diferents col·lectius han volgut portar a terme tota una tasca de memòria històrica, coincidint amb el centenari de la vaga de la Canadenca han batejat els carrers i places que acullen les alternatives amb noms de diferents sindicalistes. Així, els Jardins de la Rambla de Sants s’han convertit amb l’espai Roser Benavent, el carrer Càceres en Teresa Claramunt, el carrer Muntadas en Francesc Layret, l’espai del carrer Violant d’Hongria amb Balbina Pi i, com a carrer nou d’enguany, Burgos en Salvador Seguí.

L’altra novetat d’aquest 2019 ha estat el pregó. Es va celebrar aquest dissabte, previ a l’oficial, tot fent un cercavila pels diferents espais que configuren la Festa Major Alternativa. Rubén Molina, membre de la comissió organitzadora, comenta que “vam escollir un pregó itinerant per inaugurar els diferents espais”. A més, aquest va comptar amb la presència dels col·lectius Stop Maremortum i Salvem Vides.

Sobre aquest 25è aniversari, Molina afirma que “és un orgull ja que fa tres anys vam modificar el format i, des de llavors, cada any hem anat creixent”. A banda d’aquests cinc espais, Molina recorda que “l’últim cap de setmana de festes tornarem a un espai reivindicat pels col·lectius com és el parc de l’Espanya Industrial”, on s’hi faran els últims concerts. Amb tot, des de la Festa Major Alternativa es recorda que “és un espai molt participatiu per donar visibilitat a tota la feina que es fa al llarg de l’any”. Entre aquests col·lectius destaquen, per exemple, La Troca, l’Horta Alliberada, Stop Maremortum, Can Vies, la CGT o l’Espai Feminista de Sants, que ja divendres 23 va fer una manifestació nocturna per denunciar les agressions masclistes.

A nivell de programació els concerts en són els principals protagonistes. Rubén Molina explica que, a l’hora d’escollir els grups, s’intenta sobretot que “els escenaris deixin de ser uns espais masculinitzats. En aquest sentit, cada espai té un dia on a l’escenari només hi pugen dones. Amb tot, davant la programació actual, als concerts hi haurà un total de 70 dones i 61 homes. Tot i això, Molina apunta que “això xoca amb la realitat que es veu als festivals i concerts habituals on normalment només es veuen homes”. El què es vol és “reivindicar el protagonisme de les dones i no estar passives sota la veu dels homes”.

Clicant al reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera als organitzadors de la Festa Major Alternativa:

festamajoralternativadesantsagostde2019-12

festamajoralternativadesantsagostde2019-01

festamajoralternativadesantsagostde2019-02

festamajoralternativadesantsagostde2019-03

festamajoralternativadesantsagostde2019-04

festamajoralternativadesantsagostde2019-05

festamajoralternativadesantsagostde2019-07

festamajoralternativadesantsagostde2019-08

festamajoralternativadesantsagostde2019-09

festamajoralternativadesantsagostde2019-10

festamajoralternativadesantsagostde2019-11

cartellactivitatsfestamajoralternativadesantsagostde2019-01

Compartir: