La Festa Major Alternativa de Sants se celebrarà en tres espais diferents i criticarà la pressió turística

La pressió turística i especulativa serà el leimotiv de la Festa Major Alternativa, que començarà aquest dissabte i s’allargarà durant tota la setmana. Els Jardins de la Rambla de Sants, el carrer Muntadas i el carrer Violant d'Hongria permetran descentralitzar les activitats que es feien al Parc de l'Espanya Industrial.

La Festa Major Alternativa de Sants se celebrarà en tres espais diferents i criticarà la pressió turística

La pressió turística i especulativa serà el leimotiv de la Festa Major Alternativa de Sants que començarà aquest dissabte i s’allargarà durant tota la setmana vinent. Sota el lema “Sants no es ven” els organitzadors volen “defensar el model de barri i integrador en contra la pressió que estem rebent per part de la indústria especulativa i el turisme”, explica en Rubén del Col·lectiu de Can Vies. El pregó, que se centrarà en aquesta temàtica, es llegirà dilluns al vespre a l’entrada del Parc de l’Espanya Industrial.

Com a novetat d’enguany, la Festa Major Alternativa apostarà per un nou model, més descentralitzat “portàvem un model de fer una festa molt gran i en un espai gran amb molta gent, al Parc de l’Espanya Industrial; i en els darrers anys, la dinàmica dels col·lectius ha variat i s’han potenciat les activitats de dia, en canvi, el format de nit ha seguit un patró que no era el que més ens agradava”, apunta en Rubén.

Així, les activitats es desenvoluparan en tres espais diferents del barri, de la mà de diversos col·lectius, que “alhora mantindran una unitat”, assegura el santsenc: Als Jardins de la rambla de Sants hi participarà el Col·lectiu de Can Vies, la Burxa o el Grup d’Habitatge de Sants, entre d’altres. També, hi haurà actes al carrer Muntades, just davant del Casal Independentista de Sants Jaume Compte; i al carrer Violant d’Hongria, on el Casal de Joves de Sants aprofitarà per donar a conèixer el seu projecte.

La Festa Major Alternativa mantindrà el contingut de les activitats més integradores amb el barri, com és el Cercacarrers, el “Crema, Pica, Puja”, la cursa de Pasteres, el concurs de paelles o la cursa de carretons. També hi haurà dinars i sopars populars, guerres d’aigua… Tots els espais també comptaran amb concerts de nit. En aquest sentit, cal recordar que les actuacions musicals previstes durant aquest cap de setmana han quedat suspeses, després de decretar-se tres dies de dol oficial per l’atemptat terrorista de dijous.

– El programa d’actes de la Festa Major Alternativa 2017 (JPG)

Podeu escoltar l’entrevista sencera clicant al reproductor:

Compartir: