La façana de la Casa del Rellotge s’il·lumina amb projeccions de videojocs programats per infants del barri

La façana d'aquest centre cívic de la Marina es va il·luminar per projectar les il·lustracions que els nens i nenes del barri van dissenyar i programar prèviament des del Punt Multimèdia. El taller es va organitzar en el marc del Mobile Week Barcelona 2018 i amb l'objectiu d'apropar l'art, la ciència i la tecnologia al veïnat. [[Vegeu fotos]]

La façana de la Casa del Rellotge s’il·lumina amb projeccions de videojocs programats per infants del barri

La façana de l’edifici del centre cívic de la Casa del Rellotge de la Marina es va il·luminar, divendres a la tarda, per convertir-se en la pantalla d’un videojoc. En aquesta es van projectar les il·lustracions que els nens i nenes del barri van dissenyar i programar prèviament des del Punt Multimèdia de la Marina.

El taller es va organitzar en el marc del Mobile Week Barcelona 2018 i amb l’objectiu d’apropar l’art, la ciència i la tecnologia al veïnat: “Volíem fer alguna cosa atractiva, visible i aprofitar les instal·lacions d’aquest centre del barri”, explicava Belen Fernández dinamitzadora de l’activitat.

El taller va comptar amb dues parts. La primera va començar a primera hora de la tarda, quan una quinzena d’infants del barri van haver de fer una sessió pràctica: “Hem fet un taller de programació per nens amb Scratch, perquè aprenguin a programar videojocs i també jugarem amb la conductivitat i intentarem moure el videojoc amb fruites”, explicava Fernández. La segona va seguir quan es va fer fosc. Llavors tothom va sortir per fer un mapping sobre la façana de l’edifici amb els videojocs programats pels mateixos nens que, a més, també van poder jugar juntament amb els seus familiars.

La Gemma Escribà de la Casa del Rellotge i en Dani Fernàndez de la Marina Viva van col·laborar en l’organització: “És la primera vegada que participem i ho valorem molt positivament, ja que els infants poden fer una activitat totalment diferent de les que es fan al barri”, segons Fernàndez. En Pol té 12 anys i va participar en l’activitat amb els seus cosins: “Podem fer videojocs i diverses escenes, i el que més m’agrada és la part de programar. He creat un joc en què havies de fugir d’un monstre en un laberint”, detallava.

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-01

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-02

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-03

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-04

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-05

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-06

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-07

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-08

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-09

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-10

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-11

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-12

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-13

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-14

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-15

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-16

mappingcasadelrellotgelamarinafebrerde2018-17

Fotos: EL3.CAT i La Marina Viva

Compartir: