La diputada Lucía Martín explica les seves propostes sobre habitatge en una xerrada a Sants

A la xerrada, organitzada per l'entitat "Sopa de Pedres" a la Lleialtat Santsenca, també hi van intervenir representants de la PAH, el Grup d'Habitatge de Sants, la Fundació La Dinamo i el Sindicat de Llogaters. [[Vegeu fotos]]

La diputada Lucía Martín explica les seves propostes sobre habitatge en una xerrada a Sants

La diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Lucía Martín, va participar dilluns en una xerrada sobre el problema de l’habitatge a la Lleieltat Santsenca. Martín va aprofitar la seva intervenció per explicar què està fent el seu partit en matèria d’emergència habitacional, per reflexionar sobre algunes polítiques fetes fins ara i per exposar l’acord que estan tancant amb el PSOE sobre aquesta mateixa qüestió: “La filosofia de l’acord és començar a revertir 40 anys de polítiques públiques que han afavorit l’especulació, primer amb les hipoteques, ara amb els lloguers. El primer que vam exigir era una pujada del pressupost de les polítiques d’habitatge, després d’una retallada del 70% en els últims 10 anys”. Segons Martín, el Ministeri de Foment ha promès que el pròxim any, destinarà un 38% més de diners en polítiques d’habitatge, cosa que és important: “Tot això serà o no serà en funció de si tenim pressupost estatal o no”.

En un altre moment, Martín va voler posar el focus del seu discurs en la Llei de Crèdit Immobiliari “que és una reforma de la llei hipotecaria i de tota aquella legislació que envolta a la concessió d’un crèdit hipotecari”. Una llei que, assegura s’està tramitant “perquè Europa va venir-nos a dir que tenim una llei hipotecaria absolutament injusta amb les persones i que les deixava totalment desprotegides quan signaven una hipoteca, arran d’això Europa va fer una directiva que obliga a l’estat a modificar la seva normativa hipotecaria”. Per acabar, la diputada va explicar en quina situació es troba en aquest moment el seu partit en temes d’habitatge i va reflexionar també sobre les polítiques conservadores d’aquest dret bàsic, que assegura estan condicionades pel sector privat.

A la xerrada, organitzada per l’entitat santsenca “Sopa de Pedres”, també hi van intervenir representants de la PAH, el Grup d’Habitatge de Sants, la Fundació La Dinamo i el Sindicat de Llogaters.

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-01

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-02

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-03

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-04

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-05

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-06

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-07

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-08

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-09

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-10

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-11

xerradasobrehabitatgediputadaluciamartinsantsnovembre2018-12

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: