La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec celebra la seva 25 assemblea

La federació que agrupa a 106 entitats del Poble-sec va celebrar ahir al vespre al casal del carrer Elkano la seva assemblea anual, on es van presentar 7 noves entitats i es va fer un repàs a les activitats que s'han organitzat.

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec celebra la seva 25 assemblea

En la 25a assemblea anual de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que es va celebrar ahir al vespre al casal del carrer Elkano, la junta va fer balanç del darrer any. Es va entregar un resum de la memòria a les entitats assistents a la vegada que es va fer pública i es van posar a l’abast de tothom una versió més extensa a través de la pàgina web. “La coordinadora no som la gent que s’assenta aquí sinó que som tots”, va recordar el president Josep Guzmán.

Guzmán va explicar que actualment la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec  la integren 106 entitats actives i que respecte l’any passat han tingut tres baixes: Amics del Sortidor – Cal Oliver; l’Associació per la Cooperació Tabana, i Barcelona Acció Solidària. En canvi, compten amb set entitats noves: les JOC (Joventuts Obreres Cristianes) Nacional de Catalunya; La Sargantana; el moviment de creació Espai el Mirall; Ol’Green; Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc; Raons Públiques; i Sound Dreamers. Josep Guzmán també va explicar que actualment compten amb un equip tècnic de 15 persones i més de 80 voluntaris i que són presents en 10 òrgans de participació ciutadana de l’ajuntament.  

Pel que fa a les activitats, es va explicar que es treballa principalment en quatre àmbits. El primer, donar suport a les associacions i entitats adherides. En aquest sentit s’organitza la Mostra d’Entitats del Poble-sec, que ja porta 23 edicions i que “va ser la primera mostra d’entitats de la ciutat de Barcelona”, va explicar Guzmán. En la darrera edició hi van participar 64 entitats i la d’enguany està prevista pel 24 de maig. El segon àmbit d’actuació de la coordinadora és el suport a l’organització de festes tradicionals i populars catalanes, el tercer donar suport i serveis a la comunitat i finalment la gestió d’equipaments públics.

assemblea25anyscoordinadorapoblesecabril2014-02

Compartir: