La cooperativa La Borda col·loca la primera fusta de l’edifici que construirà en un solar de Can Batlló

La cooperativa La Borda va col·locar, dijous al matí, la primera fusta de l'edifici de sis plantes i 28 habitatges que es construirà al carrer Constitució del barri de la Bordeta. Es tracta del primer edifici de propietat col·lectiva que hi haurà en tot l'estat espanyol i també el més alt construït de fusta. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

La cooperativa La Borda col·loca la primera fusta de l’edifici que construirà en un solar de Can Batlló

La cooperativa La Borda va col·locar, dijous al matí, la primera fusta de l’edifici de sis plantes i 28 habitatges que es construirà durant els pròxims 14 mesos en un solar de Can Batlló, situat al carrer Constitució del barri de la Bordeta. Es tracta del primer edifici de propietat col·lectiva que hi haurà en tot l’estat espanyol i també el més alt construït de fusta.

L’edifici s’ubicarà en un solar que l’Ajuntament cedeix a la cooperativa durant un període de 75 anys. A més, la construcció reunirà unes característiques arquitectòniques sostenibles i ecològiques que garantiran que aquest tingui una màxima qualificació energètica. El cost aproximat de l’obra és d’uns 3 milions d’euros que la cooperativa aconseguirà a través de les aportacions que facin els socis, un crèdit de Coop57 i una campanya de captació de socis i d’aportacions de capital i donacions.

Amb aquest projecte pilot considera “l’habitatge com un dret d’ús i no com un bé de consum” i pretén que la propietat sigui col·lectiva i no individual, “fet que atura el problema de l’especulació”, expressava l’Helena, sòcia habitant i portaveu de la Borda. Per la seva banda, Jordi Soler de Can Batlló va donar tot el seu suport en la construcció “d’un món paral·lel que aspirem que demà substitueixi el real i esdevingui el més normal de la ciutat”. També, Xavi Palos de la Xarxa d’Economia Social i Solidària, XES, va considerar que amb aquest projecte es transforma l’economia solidària “en la gestió comunitària, la propietat compartida, la participació o la sostenibilitat”.

Lali Daví de la Fundació LaDinamo va sumar-se a l’impuls d’aquest nou model que ha de servir per estendre’l arreu del territori: “És un model que en altres països del món com a Uruguai o Dinamarca tenen més de 50 anys d’història”. Ramon Pasqual de la cooperativa de serveis financers Coop57 va considerar “el dia d’avui com un dia molt feliç i únic”, per fet que “es posa la primera fusta d’un projecte que és pioner en tot l’estat espanyol i que marcarà línia”.

Finalment, Josep Maria Montaner, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, va destacar “el projecte comunitari, l’arrelament al barri i el fet que sigui un projecte d’arquitectura verda”. També va recordar que s’està obrint un camí pioner i nou per accedir a l’habitatge i que actualment “es mou només en dos models d’habitatge que és la compra i el lloguer”.

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-01

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-02

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-03

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-04

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-05

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-06

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-07

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-08

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-09

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-10

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-11

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-12

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-13

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-14

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-15

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-16

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-17

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-18

primerafustacooperativalabordacanbatllofebrer2017-19

Compartir: