La construcció d’un nou edifici acaba amb els problemes d’insalubritat del solar de Sant Pere d’Abanto

Els problemes de brutícia, males olors i la presència de rates en aquest solar privat, situat darrere de la gasolinera del carrer Moianès del barri d'Hostafrancs, havia provocat la queixa del veïnat durant més de quinze anys. Les obres per fer-hi 19 habitatges, un local i places d'aparcament, amb una planta baixa i quatre plantes superiors, ja han començat.

La construcció d’un nou edifici acaba amb els problemes d’insalubritat del solar de Sant Pere d’Abanto

Els problemes de brutícia, males olors i la presència de rates en un solar del carrer de Sant Pere d’Abanto d’Hostafrancs, darrere de la gasolinera del carrer Moianès, s’han acabat amb l’inici de la construcció d’un nou edifici d’habitatges en aquest mateix espai. Feia més de quinze anys que els veïns del voltant d’aquest solar de titularitat privada es queixaven del mal ús que se’n feia i de l’ocupació per part d’un grup de persones que finalment ha estat desallotjada del terreny. En els darrers anys “hem estat perseguint i sancionant els propietaris d’aquest solar, ja que no estaven complint amb les seves obligacions de mantenir-lo net i ben tancat”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

Tal com també detalla Jiménez, la llicència d’obres per a la construcció del nou bloc de pisos “ja ha estat tramitada i acceptada” i, de fet, tres màquines ja ocupen part d’aquest solar que s’ha de convertir en un edifici plurifamiliar de 19 habitatges, un local i places d’aparcaments per vehicles, “l’edifici tindrà una planta baixa i quatre plantes superiors”, detalla Jiménez qui preveu que l’edifici acollirà nous veïns al barri en menys de dos anys.

Els veïns del voltant es mostren “força contents perquè era l’única manera que se solucionés aquest problema perquè l’Ajuntament no ha fet res de res”, opina la veïna Marta Iglesias qui assegura que amb aquesta nova construcció “ja han desaparegut les rates i la brutícia, i ja no tenim cap problema”. Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs també ho celebren, i Jordi Clausell recorda que “en els darrers mesos vam demanar a l’Ajuntament una neteja subsidiària per eradicar el problema de salut pública però no hi ha hagut manera fins que ara s’han posat a construir”.

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-07

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-01

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-03

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-02

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-05

comencenobressolarcarrersantpereabantohostafrancsdesembre2016-06

Compartir: