La companyia La Sargantana tanca l’activitat del teatre La Vilella del Poble-sec

El tancament de la sala de teatre del passeig de l'Exposició del barri del Poble-sec evidencia una crisi en l'àmbit teatral, i per extensió cultural, a la ciutat de Barcelona. L'entitat teatral gestora de l'espai encara tenia tres anys de lloguer però es trobaven amb la dificultat de tenir públic i l'edifici cada cop tenia pitjors condicions.

La companyia La Sargantana tanca l’activitat del teatre La Vilella del Poble-sec

La sala de teatre del passeig de l’Exposició del barri del Poble-sec, La Vilella, va anunciar a finals d’any que tancava per “no haver pogut aconseguir el mínim necessari per tirar endavant un projecte seriós i professional”, tal com asseguraven. Des del 2013 que la companyia La Sargantana es feia càrrec de la sala i l’autoexplotació els ha acabat condemnant. L’entitat teatral gestora de l’espai encara tenia tres anys de lloguer però es trobaven amb la dificultat “de tenir públic i l’edifici cada cop tenia pitjors condicions”, ens explica el seu director Jordi Pérez. Tot i això, la sala comptava amb una mitjana d’un 60% d’assistència, però segons el seu director “mai és suficient perquè és molt complicat autogestionar un espai teatral d’aquestes característiques”. A més, els membres de la companyia s’han exposat a “l’autoexplotació”. Això suposa, recorda Pérez, “destinar molt temps, esforços i diners en un projecte que creiem necessari i de valor”.

Tot això és el que ha desgastat a la companyia i juntament amb la dificultat per ser autosuficients a nivell econòmic és el què els ha portat a decidir tancar. Jordi Pérez matisa que “tot i tenir sempre un nivell correcte d’audiència, que sempre ens ha valorat, ens havíem fixat uns marcadors amb un mínim de socis per autogestionar l’espai i no hem arribat al necessari”.

El tancament de La Vilella evidencia una crisi en l’àmbit teatral, i per extensió cultural, a la ciutat de Barcelona. “La cultura està en un moment perillós i ha de ser un element indispensable per la societat”, destaca Jordi Pérez. Considera que, a banda de més inversió per part de les administracions, cal “una reflexió i una aposta per un model cultural de més pes a la societat”.

tancamentsalateatrelavilellapoblesecgenerde2020-02

tancamentsalateatrelavilellapoblesecgenerde2020-03

Compartir: