La Casa Gran del carrer Rosés es transformarà amb un gran museu de la joguina per la Festa Major de Sants

Més de mil joguines fetes a mà pels membres de la comissió ompliran el carrer santsenc. Cotxes fets amb ampolles, guitarres fetes de cartró, màquines de fotografia amb tetrabrics i llaunes, tambors amb llaunes, coets amb ampolles i un gran aparador a la portalada amb joguines com un fort, nines o una bicicleta. [[Vegeu fotos]]

La Casa Gran del carrer Rosés es transformarà amb un gran museu de la joguina per la Festa Major de Sants

La Comissió de Festes de la Casa Gran – Carrer Rosés exposarà tot tipus de joguines durant la setmana del 24 al 31 d’agost. El carrer es transformarà en el museu de la joguina per construir un lligam entre les diferents generacions. Rosa Molina, membre de la comissió, recorda que “tot el què s’hi trobarà ha estat reciclat”. Com a exemple, al sostre es penjaran “cotxes fets amb ampolles, guitarres fetes a mà amb cartró, màquines de fotografia amb tetrabrics i llaunes, tambors amb llaunes i coets amb ampolles”.

Per a presentar tot aquest museu, la portalada serà un mostrador d’aquest espai. “Amb fustes hem construït tota una estructura on hi haurà l’aparador”, recorda Molina. Dins, exposades, joguines com un fort, nines o una bicicleta. A banda del reciclatge, com a mostra d’aquesta implicació amb tot el què envolta a la Comissió, des del carrer Rosés reben l’ajuda de joves discapacitats que han construït algunes de les joguines com nines o puzles. “Ells se senten implicats i quan vénen a veure el carrer i veuen tota la seva feina és una gran satisfacció tant per ells com per nosaltres”, recorda Molina.

En el seu cas, només hi haurà la portalada principal que presentarà les joguines del carrer i, ja a la part final, hi haurà l’espai per als concerts i una paret que “també anirà guarnida amb tot tipus de dibuixos que il·lustraran diferents jocs de taules”, apunten des de la comissió. A més, també hi hauran prestatges on s’acabaran de mostrar alguns dels joguets construïts “amb total hi haurà més de mil joguines construïdes a mà”, com uns cotxes il·luminats per acabar de donar caliu al carrer. A més, entre tanta joguina construïda i tant espai habilitat per al joc, es permetrà als infants jugar amb elles i ser partícips d’aquest espai.

La comissió santsenca també ha enllestit la programació d’activitats per aquella setmana amb “una festa holi i una xocolatada per als infants, jocs de taula i balls per als adults”, destaca Molina.

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-02

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-03

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-04

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-05

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-06

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-07

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-08

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-09

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-10

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-11

preparacioguarnitcasagrancarrerrosesfestamajordesantsjuliol2019-12

Compartir: