La 29a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants torna amb 429 curtmetratges presentats

Aquest dilluns ha començat la setmana més terrorífica de l'any a l'auditori de les Cotxeres, amb la 29a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Es preveu que fins dissabte a la nit, amb la tradicional nit més llarga, hi passin més de 2.500 persones.

La 29a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants torna amb 429 curtmetratges presentats

Torna la setmana més terrorífica de l’any a l’auditori de les Cotxeres de Sants, amb la 29a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. “És una activitat que serveix per promocionar el cinema i els realitzadors que fan els curts, sota el paraigua del gènere fantàstic i de terror”, explica José Antonio Castillo, membre de l’organització, que destaca la singularitat del públic assistent, “a diferència d’altres festivals, en aquest interactua, parla i fa comentaris. La gent ve a passar-ho bé i a divertir-se”.

Dilluns va començar aquest gran esdeveniment de l’any, per on passen més de 2.500 persones. Fins dijous, dels 429 curtmetratges presentats, es projectaran un total de 115, la majoria provinents de l’estat, però també hi ha d’Irán, Canadà, Anglaterra o França, “cada vegada arriben més curts de fora, cosa que ens agrada molt”, diu Castillo. En els darrers anys, segons explica “hi ha hagut una major presència de dones dirigint els curts, i molts dels quals han estat seleccionats en el nostre festival”.

La gala dels curts finalistes se celebrarà divendres al vespre. A partir de les vuit del vespre, es començarà entregant el premi del V Certamen de microrelats fantàstics i de terror de Sants. Enguany s’han presentat més de set-cents i s’han seleccionat tretze finalistes. A més, també es lliurarà el premi al curt d’animació, al millor curt, al millor curt curt – d’una duració màxima de 3 minuts -, i al curt Chicha Cutre. També es reconeixerà amb un premi aquell curtmetratge que hagi rebut més vots pel públic assistent.

Enguany, com a novetat, s’estrenaran dues pel·lícules a les dues sales que s’habilitaran, per celebrar la nit més llarga del cinema de terror. Es tracta de “La noche del virgen” de Roberto San Sebastián, i “Cine Basura. La peli” de Paco Fox i Miguel Ángel Viruete. Durant tota la nit, també el grup Silmaril organitzarà un “Room Escape”, i un any més, dissabte al matí es projectarà una pel·lícula fantàstica infantil.

maratodecinemafantasticterrorcotxeressants13novembre2017-01

maratodecinemafantasticterrorcotxeressants13novembre2017-02

maratodecinemafantasticterrorcotxeressants13novembre2017-03

maratodecinemafantasticterrorcotxeressants13novembre2017-04

maratodecinemafantasticterrorcotxeressants13novembre2017-05

Compartir: