Ja es pot participar a una nova edició del Certamen Literari Francesc Candel

Es tracta de la divuitena edició del certamen que organitzen les biblioteques de Sants-Montjuïc, “els barris necessiten veus, necessitem sentir el que pensen, veuen i imaginen els veïns i aquest certamen és una bona plataforma per fer-ho”, assegura Julià Figueres, director de la Biblioteca del Vapor Vell.

Ja es pot participar a una nova edició del Certamen Literari Francesc Candel

Des d’aquesta setmana ja es poden presentar els treball que participaran en el Certamen Literari Francesc Candel. Es tracta de la divuitena edició del certamen que organitzen les biblioteques de Sants-Montjuïc, “els barris necessiten veus, necessitem sentir el que pensen, veuen i imaginen els veïns i aquest certamen és una bona plataforma per fer-ho”, assegura Julià Figueres, director de la Biblioteca del Vapor Vell.

Les modalitats d’aquest certament són tres: Relat curt (juvenil o adult), poesia i reportatge periodístic. En totes les modalitats es dóna llibertat per escollir el tema, excepte en el reportatge periodístic, on els participants s’hauran d’inspirar en la narració d’experiències humanes reals.

Les obres presentades amb un pseudònim poden estar escrites en català o en castellà. Totes elles es poden fer arribar fins el 28 de març a qualsevol de les tres biblioteques: Biblioteca del Vapor Vell de Sants (C/ de Joan Güell 14-22), Biblioteca Francesc Candel de la Marina (C/ d’Amnistia Internacional 8-10) o a la Biblioteca Francesc Boix del Poble-sec (C/ Blai, 34).

Tots els treballs presentats seran llegits i valorats pel jurat integrat per representants culturals del Districte de Sants-Montjuïc. Cada modalitat tindrà un guanyador i un finalista, tots ells “rebran un trofeu de roca de la muntanya de Montjuïc fet per l’escultor Benito Marín” destaca Figueres. A més, a diferència d’anys anteriors, en aquesta edició el finalista s’emportarà 100 euros i el guanyador 300 €.

El veredicte es donarà a conèixer en l’acte de lliurament del premi, el proper 27 de maig a les set de la tarda, a la Biblioteca Francesc Candel de la Marina. El llibre editat amb els textos premiats d’aquesta edició estarà disponible a les biblioteques del districte tercer i a l’Arxiu del Districte de Sants-Montjuïc, a partir del mes de juliol.

convocatoriacertamenliterarifrancesccandelmarc2015-02

convocatoriacertamenliterarifrancesccandelmarc2015-03

Compartir: