Ingressa a presó un home que assaltava a persones grans del barri de Sants quan accedien al portal de casa seva

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sants-Montjuïc van detenir l'home, el qual va ser sorprès pels policies realitzant un robatori a una dona de 71 anys a l’interior de l’edifici on vivia. Entre les víctimes hi ha una dona de 79 anys d’edat que necessita ajuda d’un caminador per poder moure’s.

Ingressa a presó un home que assaltava a persones grans del barri de Sants quan accedien al portal de casa seva

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sants-Montjuïc van detenir el passat dia 20 de novembre, en el marc d’un dispositiu policial, un home el qual va ser sorprès pels agents realitzant un robatori a una dona de 71 anys a l’interior de l’edifici on vivia. L’home estava intimidant la víctima amb un objecte punxant, quan els agents van impedir el robatori i el van detenir.

La ràpida actuació policial va ser possible després que agents de la Unitat d’Investigació van iniciar una cerca arran de les denúncies de diverses persones d’edat avançades que havien estat víctimes d’un robatori per part d’un home que les sorprenia quan accedien al portal de la finca on vivien. Fruit de la investigació, els agents tenien la descripció del possible autor dels fets que actuava a la zona del barri de Sants i, per aquest motiu, havien desplegat un dispositiu policial per detenir-lo.

Les víctimes, majoritàriament dones d’edat avançades que caminaven soles, es trobaven amb un home que iniciava una conversa amb elles, sense aixecar cap sospita i generant una bona actitud de proximitat i de confiança. L’autor els hi preguntava sobre alguna persona que haurien de conèixer i que suposadament ell també coneixia. El detingut continuava la conversa per despitar a les seves víctimes, fins que un cop a l’ascensor les intimidava i els demanava diners. Posteriorment l’autor fugia ràpidament del lloc dels fets aprofitant la mobilitat reduïda de les persones donada la seva edat. Entre les víctimes hi ha una dona de 79 anys d’edat que necessita ajuda d’un caminador per poder moure’s. Les víctimes tenen entre 69 i 87 anys.

Els investigadors van poder acreditar que l’home hauria realitzat un total de 17 robatoris a Barcelona, entre els mesos d’abril i novembre, sempre utilitzant una forma d’actuar molt similar. Actuava sempre entre les 18 i les 22 hores i escollia dones que caminaven soles i que pensava que tornaven cap a casa seva.

El detingut, amb nombrosos antecedents penals per fets similars, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial. Es dóna la circumstància que la darrera detenció va ser el passat mes de juliol per un robatori violent de característiques semblants.

detingutrobatorisgentgransantsmontjuicdesembrede2018-04

detingutrobatorisgentgransantsmontjuicdesembrede2018-01

detingutrobatorisgentgransantsmontjuicdesembrede2018-02

Fotos: Mossos d’Esquadra

Compartir: