Hotel Cochambre i Hello Lilliput omplen el Parc de l’Espanya Industrial en la nit de concerts unitaris

Hotel Cochambre compta dins al seu grup a un santsenc de tota la vida, el seu bateria Dani Navarro, a qui entrevistem minuts abans del concert. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Hotel Cochambre i Hello Lilliput omplen el Parc de l’Espanya Industrial en la nit de concerts unitaris

Hotel Cochambre compta dins al seu grup a un santsenc de tota la vida. Dani Navarro hi viu i, de fet, també treballa al mateix barri ja que, a banda del grup, també té una escola de bateria al carrer Olzinelles. És per això que el concert unitari de dimarts a la nit al Parc de l’Espanya Industrial va ser especial per a ell. L’actuació va destacar pel seu tradicional espectacle artístic i musical i és que aquest grup, amb ja 20 anys de trajectòria, barreja l’humor i la gresca amb les versions. Això sí, amb estil propi perquè Hotel Cochambre barreja diferents cançons, les enllaça seguint els seus ritmes i les versiona tot aportant el seu toc més canalla. Dalt l’escenari, i com a teloners, els van precedir el grup Hello Lilliput. Ells són els guanyadors de la 2a edició del premi La Pedrera 3.8, el programa d’acompanyament per a grups musicals emergents.

L’història d’Hotel Cochambre és ben particular. En parlem amb el bateria de la banda, en Dani Navarro.

Què caracteritza el vostre grup?

Nosaltres expliquem que el nostre és un hotel que ens el van prendre. Fem un homenatge a tots els artistes que hi vivien i així fem una barreja de gags, humor i la música.

Com és la posada en escena?

El creador de tot això és en Benito Inglada, és una bogeria seva. Va muntar la banda, que ja ha rebut molts premis, i som un dels grups de versions que més treballa de Catalunya. Jo porto ja 9 anys al grup i els concerts estan anant molt bé. Massa bé perquè estem esgotats. A tot arreu omplim i aquest any, si tot segueix igual de bé, acabarem fent gairebé 140 concerts.

Gaudireu també de la festa d’alt de l’escenari, no?

I tant, jo sóc veí de Sants, del carrer Comtes de Bell Lloc. Vinc de família de tradició de Festa Major ja que els meus avis i els meus pares estaven al capdavant de la comissió. El meu referent de concert és el que es muntava llavors en els actes unitaris i poder estar ara a dalt de l’escenari és tot un orgull.

Com has vist l’evolució de la Festa Major en aquests últims anys?

Abans es treballava molt bé a nivell de concerts i de guarniments, es mantenia molt bé la tradició. Abans, també, la Festa Major es vivia més a la part alta del barri i ara ha anat baixant. No em desagrada gens i se segueix apostant molt per la música en directe. Tots els carrers compten amb les seves bandes pròpies que volen donar a conèixer la seva música. Abans hi havia orquestres gegants amb el mateix repertori ara, musicalment, està creixent molt. A més es manté el millor: el concurs de truites, de paelles i anar compartint espais amb el veïnat.

Tornant al vostre grup, les versions són un estil a l’alça, no?

Nosaltres agafem cançons de tota la vida com Rafael o Julio Iglesias però els hi donem la volta i les adaptem. La formació actual és molt rockera i, per exemple, agafem un tema de David Bisbal i li aportem la introducció de ‘Enter Sandman’, de Metallica. A més, en Benito, el cantant, busca històries. Fa una paròdia amb set o vuit cançons, les lliga, en fa una interpretació i fa com una mena de pel·lícula.

Per què escolliu unes cançons i no unes altres?

Tot ho escull en Benito, ho té tot al seu cap. Agafa moltes cançons antigues i ho adaptem a l’estil actual. A vegades, de camí al concert a la furgoneta ja està inventant i buscant maneres per reinventant-se a mitja carretera. Igual agafem una ‘buleria’ i la convertim en rock. Es donava la casualitat que ‘Silencio’ de David Bisbal coincideix melòdicament amb un tema de Bon Jovi. Això la gent no s’ho espera i és el que crea sorpresa i festa.

Això requereix molt coneixement musical, no?

Primer de tot, els membres del grup ja no som joves. Superem els 40 i som músics de tota la vida. Jo toco la bateria des dels 12 anys i ja amb 19 em guanyava la vida amb la música, tots som professionals. Quan hi ha qualitat musical tot és molt més fàcil. No m’ha sapigut greu tocar amb diferents grups, he tocat per Diango, Coyote Dax, gent d’Operación Triunfo, he estat bateria d’Andreu Buenafuente i sóc professional. El meu gènere preferit és el heavy, escoltem molta música i en toquem molta. Quan ens ajuntem amb Hotel Cochambre, tot és molt més fàcil.

Clicant al reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera:

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-01

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-02

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-03

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-04

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-05

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-06

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-07

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-08

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-09

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-10

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-11

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-12

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-13

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-14

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-15

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-16

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-17

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-18

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-19

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-20

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-21

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-22

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-23

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-24

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-25

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-26

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-27

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-28

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-29

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-30

concertunitarihotelcochambrefestamajordesants2019-31

Compartir: