Hostafrancs presenta el cartell i la programació de la seva Festa Major

Dimarts al vespre es va fer la presentació de la imatge que il·lustrarà les festes hostafranquines d'enguany a la sala de plens del Districte. La guanyadora del concurs, en què s'han presentat 43 obres, ha estat Jorgina Juvé. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Hostafrancs presenta el cartell i la programació de la seva Festa Major

La Festa Major d’Hostafrancs, que començarà el pròxim 29 de setembre, ja té cartell. Dimarts al vespre es va fer la presentació de la imatge que il·lustrarà les festes hostafranquines d’enguany a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc. La guanyadora del concurs, en què s’han presentat 43 obres, ha estat Jorgina Juvé. La dibuixant ha volgut reflectir l’esperit de la festa sobre el cartell: “He inclòs les activitats que es fan com la trepitjada del raïm, la festa de la magrana, la música, la sardinada o la xocolatada”, detallava. Aquests elements també van ser els protagonistes de l’inici de l’acte, on les alumnes de l’escola de dansa La Companyia, van encarregar-se de destapar el cartell amb un espectacle de dansa contemporània.

Pel que fa el programa d’activitats d’enguany, Maria Mercedes Tatjer i Mir, catedràtica de didàctica de les ciències socials a la Universitat de Barcelona, serà l’encarregada de llegir el pregó des de la sala de plens del Districte, el pròxim 29 d’octubre. A partir d’aquest moment i durant 10 dies seguits més de 67 activitats ompliran els carrers i les places hostafranquines. El president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, Josep Espín, subratllava que “enguany hem crescut en nombre d’activitats i en el nombre de persones i entitats que participen respecte a l’any anterior”.

El primer cap de setmana s’organitzarà un torneig de futbol sala, un campionat d’escacs i es podran intercanviar plaques de cava. També s’obriran les portes de la seu del Districte on els veïns podran gaudir d’una visita guiada, i al carrer Vilardell tothom que vulgui podrà deixar anar la seva imaginació en una festa de la creativitat. Altres activitats com la trobada de cant coral, el sopar de germanor, la fira de magranes o la trobada de puntaires també hi tindran cabuda.

Durant la setmana s’organitzaran xerrades, debats, jocs infantils, xocolatades, projeccions, rutes històriques del barri i l’activitat solidària de la tapa. La fira medieval al carrer de Creu Coberta es traslladarà al segon cap de setmana de festes, i coincidirà amb la sardinada, el ball de Rams d’Hostafrancs, el concert de l’Orquestra Di-Versiones i el Vermut de Festa Major. La celebració no posarà punt final fins al 14 d’octubre quan es projectarà un “mapping” a la plaça Joan Pelegrí, i es tornarà a premiar el coneixement de la història del barri tot fent esport amb el Ruttap Hostafrancs.

La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, assegurava que es tracta d’una “festa esperada i que tenim moltes ganes que arribi, ja que té molt bona pinta. Tindrem moments de tradició, de tecnologia, de fotografia, de música i d’espais per gaudir i estar junts”.

presentaciofestamajorhostafrancs2017-01

presentaciofestamajorhostafrancs2017-02

presentaciofestamajorhostafrancs2017-03

presentaciofestamajorhostafrancs2017-04

presentaciofestamajorhostafrancs2017-05

presentaciofestamajorhostafrancs2017-06

presentaciofestamajorhostafrancs2017-07

presentaciofestamajorhostafrancs2017-08

presentaciofestamajorhostafrancs2017-09

presentaciofestamajorhostafrancs2017-10

presentaciofestamajorhostafrancs2017-11

presentaciofestamajorhostafrancs2017-12

presentaciofestamajorhostafrancs2017-13

presentaciofestamajorhostafrancs2017-14

presentaciofestamajorhostafrancs2017-15

presentaciofestamajorhostafrancs2017-16

presentaciofestamajorhostafrancs2017-17

presentaciofestamajorhostafrancs2017-18

Compartir: