Hostafrancs es vesteix de Festa Major a partir d’aquest divendres!

El barri d'Hostafrancs ultima els preparatius de les més d'una seixantena d'activitats previstes del 28 de setembre al 7 d'octubre. És tracta de la darrera Festa Major d'aquest 2018 al nostre districte.

Hostafrancs es vesteix de Festa Major a partir d’aquest divendres!

És la darrera festa major d’aquest 2018 al nostre districte. El barri d’Hostafrancs ultima els preparatius de les més d’una seixantena d’activitats previstes del 28 de setembre al 7 d’octubre. “Encarem la Festa Major amb molta il·lusió, amb moltes ganes de fer festa i barri. Esperem que el veïnat i visitants puguin gaudir de totes les activitats que hem programat per aquesta edició”, diu Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs. També avança que aquest any retornen algunes entitats com el Zumzeig amb cinema, un vermut i jocs infantils, dissabte 29 al migdia. A més, celebra que com a novetat, amb motiu del 30è aniversari de la FAECH, dissabte 6 d’octubre al vespre podrem gaudir d’un espectacle de circ contemporani.

Aquest divendres a les vuit del vespre, Carme Perramon i Rosell, veïna i comerciant del Mercat d’Hostafrancs, s’encarregarà de llegir el pregó de la Festa Major a la sala de plens del Districte. Dissabte, diversos espais del barri s’ompliran d’activitats, com a la plaça Joan Pelegrí on diverses escoles de bàsquet es trobaran per homenatjar el 90è aniversari del BAM. A més, trobarem una trobada d’intercanvi de plaques de cava, un campionat d’escacs, dansa clàssica, exhibicions de hip-hop o cinema. A la tarda, també es farà la 14a Trobada de Cant Coral al Temple del Sant Àngel Custodi, se celebrarà el tradicional Ball de Rams d’Hostafrancs amb l’Esbart Ciutat Comtal i més de dues-centes persones soparan al Casinet d’Hostafrancs on es farà un ball. Diumenge arribaran els actes més tradicionals de la festa major, amb la benedicció i la fira de les magranes, la trobada de puntaires, la cercavila amb els Gegants del Pi pel carrer i, finalment, sardanes i havaneres.

Durant la setmana vinent s’organitzarà un debat on es posarà en valor la cohesió social com a motor de la festa major, es faran rutes històriques i conferències. Ja el segon cap de setmana de festa major serà d’allò més frenètic, i de nou trobarem activitats per tots els gustos i públics. De fet, el divendres al matí s’inaugurarà el nou Espai per a Adolescents del carrer Leiva. L’endemà, dissabte 5, arribarà la 13a Fira Medieval, la sardinada, el Ruttapp d’Hostafrancs, la Tapa Solidària, la 2a edició del mapping que serà projectat sobre la façana de l’Escola Joan Pelegrí, i a la nit arribarà l’Orquestra Di-Versiones, després de l’actuació de Sants 3 Ràdio que ambientarà el carrer Viladell amb música. Finalment, diumenge 6, la festa s’acomiadarà amb el clàssic vermut que es farà al migdia al pati del Casinet d’Hostafrancs.

Compartir: