Hostafrancs acull la segona jornada de Diabetis Zero

Hostafrancs acull la segona jornada de Diabetis Zero

La Fundació Diabetes Cero Catalunya ha organitzat la segona jornada diabetis zero a l’Escola Joan Pelegrí, a Hostafrancs. Una jornada marcada per la interacció entre pacients i científics i l’explicació dels tres projectes que subvenciona la Fundació.

El passat 14 de novembre va ser el dia mundial de la diabetis, per aquest motiu Diabetes Cero Catalunya ha dedicat una jornada a parlar sobre el que suposa la diabetis per als més petits. Prop d’un centenar de persones van omplir la sala d’actes de l’Escola Joan Pelegrí, on els ponents van explicar les seves experiències i els seus avenços en els mprojectes d’investigació científics. La presentació de l’acte ha anat a càrrec de l’actriu i col·laboradora de televisió Ares Teixidó, diagnosticada de diabetis fa poc més d’un any. El més significatiu de la jornada ha sigut el fet d’apropar els tres projectes que han rebut subvenció i que recolza la Fundació Diabetes Cero Catalunya, fent “visible” el que s’està treballant fins el moment. El doctor José Manuel Mellado Gil, investigador del centre andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa ha explicat la investigació del seu departament que s’està fent a Sevilla. Parlant sobre un tractament innovador pel que fa la reeducació de les cèl·lules del cos: “Per als científics ens va molt bé veure la cara de la malaltia, ja que, moltes vegades estant al laboratori i no ens donem compte del que pot significar la malaltia a les persones. Això serveix com a estímul i motivació per seguir endavant.” deia l’investigador.

Més enllà de les explicacions dels científics, també hi hagut ponents que han parlat sobre el que suposa la diabetis a l’aula, com és el cas de la Neus Mas, professora d’infantil de l’Escola Jaume Balmes; o la importància del menjador escolar pels nens amb diabetis amb Montse Mata. Una de les parts més emotives o significatives de l’acte ha sigut la ponència de Guillem Reixats, diagnosticat des dels 9 anys de diabetis tipus 1. En Guillem, fill de la portaveu de Diabetis Cero Catalunya, María Monge, ha parlat del que suposa que un nen sigui diagnosticat d’aquesta malaltia i del què suposa tenir diabetis a l’aula: “La diabetis et fa estar molt més centrat i t’obliga a tenir un control sobre tot molt més exhaustiu, en definitiva, et fa responsable” deia en Guillem.

Tot plegat, una jornada que ha servit per recaptar més fons per la Fundació amb l’entrada dels assistents i tots els productes de merchandising que es van col·locar a les carpes que hi havia a l’entrada de la sala on es feia la conferència.

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-01

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-02

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-03

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-04

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-05

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-06

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-07

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-08

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-09

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-10

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-11

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-12

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-13

presentaciodiabetiscerohostafrancs23novembre2019-14

Compartir: