Govern i oposició fan balanç de l’actual mandat al Plenari del Districte de Sants-Montjuïc

Sessió doble de plenaris la que es va viure dijous al Districte, a primera hora de la tarda va començar la primera sessió extraordinària en què es van valorar les diferents actuacions que s'han dut a terme durant els tres anys de mandat. [[Vegeu fotos i video]]

Govern i oposició fan balanç de l’actual mandat al Plenari del Districte de Sants-Montjuïc

Sessió doble de plenaris la que es va viure dijous al Districte, a primera hora de la tarda va començar la primera sessió extraordinària en què es van valorar les diferents actuacions que s’han dut a terme durant els tres anys de mandat. En aquest sentit, Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc va assegurar que ja s’hi han executat el 74,5% dels projectes, concretament, el 70,4% de les mesures per millorar el benestar del veïnat, el 77,6% de les d’impuls de l’economia, el 77,5% de les millores urbanístiques, de mobilitat i de gestió energètica i dels residus, i el 83,9% de les actuacions per promoure la participació ciutadana i la transparència. “Hem avançat en temes d’equipaments o facilitats per la joventut, una línia que a Sants hi havia una necessitat òbvia entre altres districtes de la ciutat. També s’ha avançat en la memòria històrica dels barris, en la reducció de les desigualtats dels barris amb diferents eines, com el Pla de Barris o incloent una mirada feminista…”, deia Pérez. Seguidament van intervenir tots els membres de l’oposició que en major o menor mesura van qüestionar les dades del govern i van criticar la lentitud en que s’han executat alguns projectes i “la falta d’experiència del govern especialment durant el primer any de mandat”.

Tot seguit, es va iniciar el plenari ordinari, en què el conseller d’educació del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà, va ser l’encarregat de presentar un informe sobre les iniciatives i programes realitzats entorn l’educació, tot anunciant la transformació del Consell Escolar en un Consell Educatiu, un espai de participació de tots els agents implicats en l’àmbit educatiu: “No és un simple canvi de paraules ni de terminologia. Aquest Consell Educatiu de Districte potencia un sentit més ampli, global i transversal del concepte d’educació”, segons Sanromà.

A continuació, en l’informe de la regidora, Pérez va començar celebrant “l’acostament a les presons catalanes dels polítics empresonats preventivament d’una forma injusta” i tenint un record especial per l’exregidor adscrit Joaquim Forn. A més, va recordar que en les darreres setmanes s’ha posat en marxa la Policia de Barri al nostre districte i també va informar dels diferents processos participatius que estan en marxa. A més, va explicar la nova mesura que ha de permetre reduir el soroll nocturn a punts conflictius del districte, va destacar que aquest estiu s’han ofert fins a 26.000 places a casals, colònies i campus estiuencs; i va subratllar que s’han destinat un total de 450.000 euros en ajudes a les famílies més vulnerables dels nostres barris. A més, va denunciar l’intent d’agressió sexual al barri de la Marina durant les seves festes major i va veure amb bons ulls el projecte de l’Arxiu de la Ciutat que encabirà la nau central de Can Batlló.

Ja en la part decisòria, es va aprovar la modificació de diversos plans urbanístics que han de permetre la millora de l’Escola Enric Granados de la Marina i la instal·lació d’ascensors exteriors als blocs d’habitatges del barri del Polvorí. Amb els vots favorables de Barcelona en Comú, ERC i la CUP, l’oposició del PP i l’abstenció de la resta de grups, es va aprovar inicialment la modificació urbanística que servirà per declarar àrea de tanteig i retracte tota la ciutat per l’obtenció d’habitatge de protecció pública. També, van prendre la paraula dos representants de l’Observatori DESC per defensar la proposta de destinar habitatge protegit el 30% dels pisos que facin més de 600 metres quadrats i que es construeixin o es rehabilitin a Barcelona.

En la part d’impuls i control, es va aprovar per unanimitat la proposició del Grup Demòcrata i defensada per la Plataforma Jardí de l’Estació de Magòria que reivindiquen el manteniment de la zona enjardinada d’aquest espai de la Bordeta perquè sigui un punt de retrobament veïnal: “Reivindiquem un espai multigeneracional no de totxes per un ús i gaudi de les persones dels barris”, expressava Àngels Molina de la plataforma.

Des del grup d’ERC, la consellera Marta Alonso, va demanar ubicar una escola de ciclisme inclusiva al nostre districte perquè els nens i nenes puguin aprendre els coneixements bàsics de la circulació viària, i aquests comptin amb un espai on puguin iniciar-se en el ciclisme: “La disciplina del ciclisme està mancada d’espais”, assegurava Alonso. La demanda va ser aprovada amb el suport de tots els grups, excepte l’abstenció de Barcelona en Comú que va comprometre’s en traslladar la proposta al Pla d’Equipaments Esportius.

Més tard, també es va aprovar la proposició del PSC en què demanava rehabilitar el Mercat d’Hostafrancs: “És un dels mercats de Barcelona en què fa anys que no s’ha fet cap intervenció amb profunditat”, comentava Àngels Boix, consellera del PSC al nostre districte. També va exigir estudiar la viabilitat de convertir en zona de vianants el carrer Vilardell perquè el veïnat pugui fer-se seu aquest espai com si es tractés d’una nova rambla. Aquesta iniciativa va rebre els vots a favor de tots els grups, excepte la CUP que s’hi va oposar per por que s’ompli de terrasses i acabi generant problemes de soroll al veïnat.

També es va donar llum verda a la proposta de Ciutadans que demanava que el CAP de Numàcia estigui dotat d’un servei d’urgències les 24 hores del dia i 365 dies a l’any. “El servei d’urgències donava cobertura als veïns de Sants-Montjuïc i les Corts i ara han d’anar al CUAP de Mansó, provocant protestes dels veïns pel desplaçament i la saturació del centre sanitari”, assegurava David Labrador, conseller-portaveu de Ciutadans a Sants-Montjuïc. El Grup Demòcrata i ERC s’hi van abstenir, mentre que la resta de partits polítics van sumar-se a la demanda.

Finalment, es va aprovar per unanimitat el paquet de propostes de la CUP per promoure un entorn segur als espais municipals dels nostres barris per a les persones transgènere. Així, la consellera-portaveu de la CUP, Neus Roca, va proposar canviar totes les retolacions dels lavabos de les dependències municipals dels nostres barris: “Hi ha moltes demandes d’entitats que volen establir espais no discriminatoris”, segons Roca.

I des del Partit Popular, es va tirar endavant per unanimitat la demanda que instava al govern municipal a garantir la neteja, el manteniment, la senyalització, la il·luminació i la seguretat d’aquelles zones de la muntanya de Montjuïc que ho requereixin. Segons José Antonio Calleja, conseller-portaveu del PP als nostres barris s’acata a la campanya de recollida de deixalles que van impulsar les AMPA de les escoles de la muntanya i creu que “hi ha inversions i millores que no poden esperar”, apuntava.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell Plenari del Districte:

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-01

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-02

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-03

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-04

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-05

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-06

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-07

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-08

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-09

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-10

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-11

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-12

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-13

consellplenarisantsmontjuicjuliolde2018-14

Compartir: