Gairebé una trentena de pagesos sortiran al carrer en la 10a Fira de la Cirera de Sants

Al llarg del carrer Joan Güell, a tocar de la plaça de Sants, hi hauran prop d’una trentena parades de pagesos fruiters i verdurers oferint els seus productes, entre ells la cirera com a principal protagonista.

Gairebé una trentena de pagesos sortiran al carrer en la 10a Fira de la Cirera de Sants

L’Associació Amics de la Pagesia celebra aquest diumenge 2 de juny la desena edició de la Fira de la Cirera i Productes de la Terra. Al llarg del carrer Joan Güell, entre Sants i Serra i Arola, hi hauran prop d’una trentena parades de pagesos fruiters i verdurers oferint els seus productes, entre ells la cirera com a principal protagonista. Teresa Calvet, tresorera de l’Associació Amics de la Pagesia, detalla que “la majoria d’ells provenen del Baix Llobregat”.

La fira començarà a dos quarts d’onze del matí amb els Tabalers de Sants i al llarg del dia s’acompanyarà la venda dels productes de la terra amb altres activitats com el tradicional concurs d’escopir pinyols de cirera i el concert de ‘Rock Cafe Band’. Calvet recorda que “centrem les activitats al matí perquè a vegades, a la tarda, ja no hi havia tanta afluència perquè ja s’esgotaven els productes”. Tot i així, la fira s’allargarà fins dos quarts de nou del vespre. Celebra, a més, que aquesta “sigui una fira molt estimada pel veïnat i esperada”, que coincideix amb l’inici de la temporada de la cirera. Segons la tresorera “aquesta és una fruita molt apreciada, pràcticament agrada a tothom”. Amb tot, i agafant com a referència altres edicions de la fira, alguns anys s’han arribat a vendre fins a set tones de cireres. “Alguns pagesos, a mig dia, agafen la furgoneta i van a recarregar provisions per a la tarda”, recorda Calvet a mode d’anècdota.

Tot plegat anirà acompanyat també per les pastisseria Kessler Galimany i Symi que oferiran productes elaborats, evidentment, amb les cireres. Sobre això, Calvet detalla que “és una fira positiva, ja que aquesta fruita és atractiva en la presentació i en el gust”.

Compartir: