Frederic Zorrilla escollit nou president d’Òmnium a Sants-Montjuïc

L'entitat independentista va celebrar dimecres la seva assemblea general ordinària a l'auditori de Can Batlló, on es van fer eleccions a la presidència i a la resta de càrrecs de la junta. Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural va ser l'encarregat de cloure l'acte i de llegir una carta de Jordi Cuixart. [[Vegeu fotos]]

Frederic Zorrilla escollit nou president d’Òmnium a Sants-Montjuïc

Òmnium de Sants-Montjuïc va celebrar dimecres la seva assemblea general ordinària a l’auditori de Can Batlló, on es van fer eleccions a la presidència i a la resta de càrrecs de la junta. Una setantena de socis i sòcies van votar l’única candidatura a la presidència, encapçalada per Frederic Zorrilla, que va explicar que estava basada en una presidència col·legiada, formada per ell mateix en funció de president, Emili Bagué, que continuaria exercint la vicepresidència, i Elisabeth Pérez i Maria José Núñez a diverses vocalies. A la votació també es van escollir Sergi Fatjó com a nou tresorer, Rafael Olmos, Antoni Reig, Jaume Colom i Eulàlia Iglesias per la resta de vocalies de la nova junta santsenca.

Òmnium Sants-Montjuïc funciona com a junta territorial d’Òmnium Cultural des de març del 2014, i en poc temps s’ha consolidat tant pel que fa al nombre de socis com per la seva participació en les activitats culturals i reivindicatives que formen part del teixit social i de la identitat del barri. Jordi Redondo, el president sortint que a partir d’ara formarà part de la junta nacional de l’organització, va rebre l’agraïment de tots els presents, incloent-hi un pin commemoratiu d’Òmnium, i una carta de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, empresonat a Madrid.

El nou president, en Frederic Zorrilla, va compartir les seves impressions sobre la nova etapa d’Òmnium Sants-Montjuïc i va parlar del model de presidència col·legiada: “Es tracta de distribuir-nos una mica la feina i a la vegada d’anar units, coordinant i prenent decisions”. Un dels objectius de la seu és estimular l’ús de la llengua catalana i animar als socis més joves a participar activament a l’entitat. “Nosaltres tenim intenció d’apropar-nos als centres de jovent per rebre idees, per veure de quina manera nosaltres podríem col·laborar per fer activitats conjuntament”.

A l’assemblea, a més a més de les eleccions a la presidència i la renovació d’altres càrrecs, es va presentar la memòria d’activitats del 2018, el pla de treball i els pressupostos de 2019 (que van ser aprovats per unanimitat), es va parlar del Judici a la Democràcia, es va presentar el nou vídeo de l’organització, i en Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, va cloure l’acte llegint una carta de Jordi Cuixart dirigida als santsencs i santsenques “Algun cop he sentit que la seu territorial de Sants-Montjuïc és de les que més s’assemblen a com és en conjunt Òmnium Cultural, compromís insubornable amb les llibertats nacionals, consciència de totes les lluites compartides, estima per la cultura, i per un associacionisme que ens ha fet ser com som, i xarxa veïnal que ens cohesiona… La nostra presó té tot el sentit del món. És un aparell de denúncia internacional, i una manera sensacional de plantar cara a la ultradreta. La democràcia no hi entén de tristors, i ja hem plorat tot el que havíem de plorar. Hem transformat la repressió en un exercici extraordinari de generositat col·lectiva que perdurarà a les properes generacions”, va pronunciar Mauri. El vicepresident d’Òmnium afegia que “és de les entitats més importants del districte, amb més de 3000 socis. Poques entitats poden acreditar tanta massa social, i ens fa molta il·lusió fer aquesta assemblea a pocs dies d’aquest judici a la democràcia, i demostrar la força que té Òmnium i la força amb la que encararem aquest judici”.

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-01

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-02

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-03

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-04

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-05

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-06

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-07

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-08

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-09

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-10

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-11

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-12

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-13

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-14

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-15

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-16

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-17

assembleaomniumsantsmontjuiccanbatllofebrerde2019-18

Compartir: