Font de la Guatlla celebra el Dia de la Dona amb danses populars

El Grup de Dones de l'Associació de Veïnes i Veïns de Font de la Guatlla va fer lectura del manifest per commemorar el Dia Internacional de la Dona i seguidament va actuar l'esbart Picacrestes del Prat del Llobregat.

Font de la Guatlla celebra el Dia de la Dona amb danses populars

El passat diumenge la sala d’actes del centre cívic de Font de la Guatlla va ser l’escenari d’un acte festiu per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L’acte va començar amb el parlament de la coordinadora del Grup de Dones de l’Associació de Veïnes i Veïns de Font de la Guatlla, la Maria Antonia del Amo, que va llegir el manifest oficial del Dia de la Dona i que seguidament va presentar les artistes convidades d’enguany, l’esbart del Prat del Llobregat Picacrestes. Aquest grup de 8 components, van fer sis balls de bastons i sis danses de la plaça. Segons van explicar, aquestes danses solien interpretar-se sempre a la Plaça de la Vila per festes.

Cal destacar que aquest grup de dansaires continuen fent els seus balls respectant tal com es feien a l’antiguitat. De moment, diuen, no s’han volgut adaptar a noves interpretacions més modernes.

En acabar l’actuació, on hi van assistir una setantena de veïnes, l’esbart es va oferir per tornar al barri de Font de la Guatlla durant les seves festes majors i es van mostrar molt agraïdes per l’acolliment rebut. L’acte va acabar amb un aperitiu popular.

Una crònica i fotos de Maria Andrés – Associació de Veïnes i Veïns de Font de la Guatlla.

celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-10

celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-01
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-02
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-03
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-04
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-05
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-07
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-08
celebraciodiadeladonafontdelaguatllamarcde2019-09

Compartir: