Fins a 26 famílies denuncien el retard en l’entrega de claus als nous pisos que tenen adjudicats a Can Batlló

Es tracta dels habitatges de protecció oficial dels carrers Constitució i Parcerisa, que els van ser adjudicats en una cessió en règim de superfície, i on haurien d'haver-se traslladat entre febrer i març. Moltes d'elles viuen amb les caixes del trasllat preparades des de fa mesos i han hagut d'allargar els actuals contractes de lloguer.

Fins a 26 famílies denuncien el retard en l’entrega de claus als nous pisos que tenen adjudicats a Can Batlló

Un total de 26 famílies denuncien la situació que viuen com a conseqüència del retard en l’entrega dels habitatges de protecció oficial de Can Batlló que els van ser adjudicats en una cessió en règim de superfície, i que es troben als carrers Constitució i Parcerisa. Els fets es remunten al setembre de 2017 quan es va realitzar el sorteig on es van adjudicar els habitatges. Al novembre, els adjudicataris van escollir els habitatges a l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). A partir d’aquest moment, els veïns van començar a tramitar les futures hipoteques i a signar els contractes promesa dels habitatges en cessió de dret de superfície. Llavors, les famílies preveien entrar a viure als nous pisos entre febrer i març, però ara com ara encara no han rebut les claus.

Tres dels 13 adjudicataris als pisos del carrer Constitució, expliquen les conseqüències econòmiques que els està generant el retard en l’entrega de claus. El Lluís, veí de la Bordeta, denuncia la falta de transparència i comunicació per part de l’IMHAB i els problemes que s’han desencadenat en els darrers mesos: “Hem hagut de renovar un contracte de lloguer amb una pujada considerable”, explica. De la mateixa manera, la Mercedes, després de firmar el contracte promesa, el 2 de febrer, va avisar al gestor del pis actual que marxaven. En veure que els terminis els perllongaven, va haver d’allargar la data del contracte fins al 31 de maig. Ara tem que un nou contracte de lloguer temporal l’obligui a pagar una nova renda superior a l’actual: “Sol·licitem que es pugui agilitzar el retard en la que ens trobem, ja que l’habitatge no és un capritx, és una necessitat”, comenta.

I l’Ahlam també és adjudicatària i critica la mala situació en la que es troba des de març, sobretot en l’àmbit més personal i econòmic: “Tinc la casa plena de caixes, ja que teníem pensat marxar al març, per això al febrer vam començar a llençar els mobles que no cabien al nou pis. Ara, la meva filla s’ha quedat sense habitació, només té un matalàs a terra, és una situació insuportable”. A més, també està pagant l’emmagatzematge dels mobles nous que ha comprat pel pis de la Bordeta: “El desordre i la falta de solucions ens està afectant en l’àmbit emocional”, assegura.

Aquesta setmana, el Districte de Sants-Montjuïc i l’IMHAB han començat a reunir-se quinzenalment amb les famílies afectades “per mantenir-les informades de tots i cadascun dels avanços i entrebancs que puguem tenir en la resolució d’aquesta situació”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. També diu que l’IMHAB assumeix “la falta de comunicació” que hi ha hagut fins ara amb les famílies i assegura que s’està treballant per inscriure definitivament aquests habitatges en el Registre de la Propietat. Un tràmit que s’ha vist frenat com a conseqüència d’un problema tècnic complex: “Igual que ha passat en altres edificis de Can Batlló”, segons Jiménez, “el cadastre no coincideix amb la ubicació real dels habitatges”, on han d’anar a viure les 26 famílies. Abans no sigui així, segons han anunciat les famílies que s’han unit per reivindicar i defensar les seves necessitats, aquest juny podran visitar les seves futures llars per veure en quin estat i condicions es troben.

veinatpendententrarpisoscanbatllolabordetajunyde2018-02

veinatpendententrarpisoscanbatllolabordetajunyde2018-03

veinatpendententrarpisoscanbatllolabordetajunyde2018-04

pisosprotecciooficialcanbatllocamidelacadenanovembre2017-02

Compartir: