Finalitza la reurbanització del solar de l’antic restaurant La Pèrgola, a Font de la Guatlla

Aquestes obres han permès guanyar una plaça amb bancs i arbrat de més de 1.700 metres quadrats, un espai que limita amb un dels pavellons de Fira de Barcelona, al costat del Caixa Fòrum i davant la Font Màgica de Montjuïc.

Finalitza la reurbanització del solar de l’antic restaurant La Pèrgola, a Font de la Guatlla

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització de l’espai resultant de l’enderroc de l’antic restaurant-cafeteria La Pèrgola, situada al barri de Font de la Guatlla del districte de Sants-Montjuïc. Aquestes obres han permès guanyar 1.706,64 m2 per a ús ciutadà, un espai que limita amb un dels pavellons de Fira de Barcelona, al costat de Casa Ramona (Caixa Fòrum) i davant la Font Màgica de Montjuïc.

L’edifici de La Pèrgola es va enderrocar entre novembre i desembre de 2014 degut a que estava en desús i força deteriorat. Després de les feines d’enderroc i regularització del solar, la finca –una parcel·la de propietat municipal qualificada de 7c– va quedar tancada amb una xarxa metàl·lica a l’espera de les futures actuacions que la incorporessin a l’espai públic.

Un cop finalitzada l’actuació, que ha suposat una inversió d’uns 225.000 euros, l’espai compta amb una nova pavimentació que té les mateixes característiques constructives que l’avinguda Maria Cristina.

També s’ha habilitat una zona d’estada amb llocs per seure, paviment de sauló i tot-ú i arbrat per donar ombra a l’espai que obrirà les visuals a la façana modernista de Casa Ramona i a l’element escultòric “Pèrgola-arbre” de l’Arata Isozaqui.

A més, amb tot l’espai ja reurbanitzat, s’està avaluant la possibilitat d’intervenir en la paret mitgera resultant de l’enderroc de l’antic restaurant-cafeteria.

 

Foto: Ajuntament de Barcelona

Compartir: