Fernando Alcalde, nou conseller de Ciutadans: “Vull un districte més modern, amb més renda, sense parats i més net”

Entrevista al veí del barri de la Bordeta, Fernando Alcalde, el que serà des d'avui el nou conseller de Ciutadans al Districte de Sants-Montjuïc, després que Ángel Lao hagi renunciat al càrrec.

Fernando Alcalde, nou conseller de Ciutadans: “Vull un districte més modern, amb més renda, sense parats i més net”

El Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc nomenarà aquest dijous a Fernando Alcalde com a nou conseller del grup municipal de Ciutadans als nostres barris, després que Ángel Lao hagi renunciat al càrrec. Alcalde té 62 anys i és llicenciat en ciències nàutiques. Viu des de fa 33 anys a la Bordeta, està casat i té dues filles.

Quina és la seva vinculació amb el nostre territori?

He nascut a Barcelona i he crescut al barri d’Horta. Quan em vaig casar, la meva dona i jo vam decidir establir-nos al barri de la Bordeta. I és on visc des de fa 33 anys. Aquí s’han criat les meves filles.

Com ha vist evolucionar els nostres barris?

En aquests anys el districte ha patit molts canvis. Com a canvis més significatius, recordo el cobriment de la ronda del mig i la creació de la rambla de Badal, una gran millora pel barri.

Què ha estudiat?

Vaig estudiar ciències nàutiques per tradició familiar i vocació, i durant sis o set anys vaig estar navegant per tot el món en vaixells comercials.

Quina ha estat la seva trajectòria professional?

He sigut una mica aventurer. Per això, més tard vaig decidir desenvolupar un projecte a Indonèsia i allà vaig muntar una fàbrica de mobles i, per tant, la meva vinculació amb les associacions del barri no ha estat molt àmplia.

Quan comença a vincular-se amb la política?

Fa tres anys vaig deixar els negocis i vaig tornar a casa. Així va ser com em vaig adonar dels problemes reals que tenim al barri, a Barcelona i a Catalunya, en general. És per això que vaig decidir afiliar-me al partit polític de Ciutadans. A partir d’aquest moment vaig començar a vincular-me amb la política. Des de llavors m’he implicat al partit i a l’agrupació, on he estat responsable de comunicació, secretari i coordinador.

Què és el que més li agrada de la política?

El que més m’agrada d’aquesta ciència és la possibilitat de millorar les coses i la vida dels ciutadans, sobretot quan veus que l’entorn és problemàtic i amb moltes mancances.

Quines són les principals polítiques sobre les quals creu que cal incidir?

Penso que les principals polítiques sobre les quals hem d’incidir són les grans qüestions que fa anys que s’haurien d’haver solucionat. Per exemple, el tema del metro de la Marina, i el sistema integral de transport del barri Marina. En general, falten molts equipaments en tot el districte, zones verdes i cal millorar el civisme.

Com valora la gestió del govern del Districte?

Si hagués de donar una nota al Districte d’aquests dos anys li donaria un 4. Té molt bones intencions, però com a veí no noto canvis significatius durant aquests dos anys.

Per barris, amb quines accions treballarà des del seu partit per millorar la vida dels veïns?

Jo seré el responsable del barri de la Bordeta, Sants-Badal, Sants i Hostafrancs. La meva intenció és ser el portaveu de les inquietuds i problemàtiques dels veïns i traslladar-les a les institucions del Districte i de la Casa Gran, a través dels nostres regidors. Per això estarem molt en contacte amb totes les entitats i veïns, per treballar conjuntament amb ells, i ser persones útils, si no la nostra existència no té sentit.

Com definiria el districte de Sants-Montjuïc? I la seva gent?

Penso que el districte de Sants-Montjuïc i la seva gent són molt dinàmics i estan molt vius en el sentit que són persones interessades pels problemes quotidians. Són molt reivindicatius, bé, millor dit, som molt reivindicatius, ja que jo també m’incloc i crec que és un dels districtes amb més teixit associatiu de tota Barcelona.

Com veu o li agradaria veure el districte en uns anys?

En uns anys m’agradaria que millorés molt. Que fos més modern, amb més renda per càpita, sense parats, més net i, sobretot, que fos governat pel meu partit, Ciutadans.

Quin és el seu racó preferit del districte?

El meu racó preferit són els Jardins de la Rambla de Sants, és un lloc per on m’agrada passejar a primera hora del matí.

Què li agrada fer quan desconnecta de la política?

M’agrada l’esport, com córrer, nedar… També, una de les meves passions és la gastronomia, i viatjar per què tota la meva vida ha estat un gran viatge que continua.

entrevistafernandoalcaldenouconsellersantsciutadansjuliol2017-02

Compartir: