Xerrada a la Marina: “Txernòbil: 33 anys després”

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 10/04/2019
7:00 pm – 8:00 pm

Localització
Biblioteca Francesc Candel (La Marina)

Categories
No Categories


De l’1 al 30 d’abril, a la sala polivalent de la Biblioteca Francesc Candel de la Marina s’hi exposa la mostra de fotografia documental de Jorge Franganillo.

Jorge Franganillo, professor d’informació i documentació a la Universitat de Barcelona, ens porta les seves fotografies sobre Txernòbil, quan es compleixen 33 anys del primer gran desastre a una central nuclear, el proper 26 d’abril.

Aquesta exposició presenta la desoladora situació de l’àrea d’exclusió que es va establir al voltant de la central nuclear com a seqüela d’aquell dissabte fatídic. Són 16 mirades a les tràgiques conseqüències de la supèrbia humana, del desig de controlar la naturalesa i les seves forces, que volen renovar la memòria d’uns fets que no han de caure en l’oblit.

La mostra neix amb esperit itinerant, coincidint amb el Dia Internacional en Memòria del Desastre de Txernòbil, i s’inscriu en el gènere de la fotografia documental, disciplina en la qual Franganillo s’ha volgut especialitzar, conscient de la necessitat d’explorar les possibilitats narratives de la fotografia com a document social.

Per aprofundir en les conseqüències d’aquesta tragèdia, el dimecres, 10 d’abril, podeu assistir a la conferència que tindrà lloc a la biblioteca a càrrec de Jorge Franganillo sota el títol: ‘Txernòbil: 33 anys després’.

Podeu visitar l’exposició en horari de biblioteca, sempre que la sala no estigui ocupada per alguna activitat.

Compartir: