VII Jornades Romanes de Barcelona a Creu Coberta

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 17/06/2017
Tot el dia

Localització
Carrer Creu Coberta (Hostafrancs)

Categories
No Categories


cartelljornadesromanescreucobertajunyde2017

Els propers 17 i 18 de juny el carrer de la Creu Coberta acollirà les VII Jornades Romanes de Barcelona, Barcino Colonia Romae, que ha esdevingut la primera fira romana realitzada a la capital catalana i que s’ha consolidat després de set edicions.

Organitzada per l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Barcino Colonia Romae pretén ser no tan sols una fira d’inspiració romana, sinó també un treball de reconstrucció històrica que permeti conèixer de primera ma com vivien els nostres avantpassats. Per això, l’entitat s’ha volgut acompanyar en aquesta empresa d’altres organismes públics i privats, especialitzats en reconstrucció històrica, demostració d’oficis i realització d’espectacles, per tal que aquestes Jornades siguin el més similars al que hauria estat una fira comercial de fa dos mil anys.

Al llarg dels dos dies, Creu Coberta acollirà doncs una mostra de comerç del carrer, artesans foranis, i una demostració d’oficis antics. Hi haurà, a més, diversos grups d’animació i recreació històrica que faran demostracions de venda d’esclaus, lluites de gladiadors, dansa i música d’inspiració romana… No hi faltaran les vestals i els legionaris, que passejaran per l’eix comercial al llarg dels dos dies. Farcit, a més, de conferències i d’una exposició que ajudin a comprendre el passat comercial a l’època dels romans.

El president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas, assenyala que les Jornades Romanes, igual que la Fira medieval que se celebra a l’octubre, “són una fórmula d’èxit per apropar clients al nostre eix, i al mateix temps compaginar cultura i comerç”. Com recull Llanas, “un eix comercial com Creu Coberta intenta mantenir un equilibri entre oferta comercial i oferta cultural” i aquesta és una bona oportunitat per donar a conèixer l’eix a ciutadans d’arreu de Catalunya.

La Barcino Colonia Romae és la primera fira romana que es realitza a Barcelona, de l’estil de les que ja es fan a Badalona, Tarragona o altres localitats catalanes. Precisament, l’espai que ocupen, a l’eix Creu Coberta, rememora la importancia que aquest carrer – abans camí – tingué durant l’època romana, com a un dels ramals de l’antiga Via Augusta.

L’Associació de Comerciants Creu Coberta organitza la Barcino Colonia Romae conjuntament amb Barcino Oriens, amb el suport d’institucions públiques, diversos museus, entitats i grups de reconstrucció històrica.

Compartir: