Terra Viva a la plaça de la Marina

Terra Viva a la plaça de la Marina
Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 20/05/2017
10:00 am – 9:30 pm

Localització
Plaça de la Marina

Categories
No Categories


cartellterravivalamarinavivamaigde2017-01

‘TERRA VIVA: 1910’ A LA PLAÇA DE LA MARINA

Fa 100 anys la Marina veia sortir el primer avió des de l’hipòdrom de Can Tunis, grans indústries tèxtils com el Prat Vermell o Ca l’Erasme feien la seva producció al territori. Voleu conèixer més sobre aquesta època? Doncs no et perdis Terra Viva.

Un viatge al temps dels nostres avis, un intent de recuperar la memòria i mostrar-la en una exposició en viu de la vida d’abans. Fins fa quatre dies el vincle amb la natura i els animals era ben diferent a l’actual. Era un vincle sentimental i de dependència absoluta, ja que la terra, el bestiar i la pesca eren la base i el suport principal i d’aquests en depenia tothom. Aquests fets ens diuen d’on venim, ens acosten als orígens i ens donen identitat.

Tenir present aquests orígens és fonamental per encarar el futur. Intentar que els nostres fills puguin veure o tan sols intuir com es vivia fins fa quatre dies, sense les comoditats i els aparells que ens fan la vida més fàcil. Sense aigua corrent ni rentadores, però amb fonts i safarejos que aportaven uns valors a la vida comunitària, valors com el treball i l’esforç i que cal reivindicar.

La dificultat per encarar el dia a dia, la quotidianitat que avui se’ns presenta tan fàcil com encendre un botó i poder disposar de llum, aigua calenta, obrir una porta o apujar una persiana. Petits luxes que percebem com a normals, però als quals més de la meitat d’habitants del planeta no hi tenen accés.

PROGRAMACIÓ

10.00 h. TOC D’INICI: Banda Musical de la Joia de Montjuïc.

10.30 h. BALL DE GEGANTS I CAPGROSSOS: Gegants i Grallers de la Marina.

11.00 h. JOCS TRADICIONALS INFANTILS: Projecte Imagina’t de la Marina del Prat Vermell i la Fundació Mans a les Mans amb Spai-T. TALLER DE DANSES TRADICIONALS CATALANES: Esbart Ciutat Comtal.

12.00 h. ESPECTACLE ‘MINUTE’: Matinals per a tota la família a càrrec del Centre Cívic Casa del Rellotge- Sala Pepita Casanellas.

13.00 h. L’HOME DEL SAC ‘EL MOLINET’: Projecte Imagina’t de la Marina del Prat Vermell.

16.30 h. EXHIBICIÓ DE SARDANES: Associació Cultural Catalunya Sardanista amb les colles: Colla Joia Catalana i Colla Florida.

17.30 h. ANIMACIÓ ‘PET & PAT’: Espectacle infantil de titelles.

18.30 h. DANSES TRADICIONALS CATALANES: Esbart Dansaire Renaixença Poble Sec.

19.00 h. DANSES TRADICIONALS CATALANES: Esbart Dansaire Picacrestes del Prat.

19.30 h. RECITAL DE POESIA ‘TERRA I MAR’: Grup Montjuïc Poètic.

20.00 h. PROJECCIÓ: Primeres trepitjades de raïm al barri de Plus Ultra.

21.00 h. SOPAR POPULAR: Pa amb tomàquet, oli i sal a càrrec del Mercat de la Marina. Activitat gratuïta.

21.30 h. CANTADA D’HAVANERES: Grup Mar i Vent.

També hi podreu trobar: Decorats, figurants, mercat d’artesans, tallers, concursos, exposició de labors fetes amb agulles, photocall, exposició, troc verd, narracions i molt més.

Si voleu participar al sopar popular podeu recollir el vostre tiquet gratuïtament a partir del 2 de maig al Centre Pepita Casanellas.

Podeu seguir totes les novetats de la jornada amb el hashtag: #TerraViva1910

cartellterravivalamarinavivamaigde2017-02 cartellterravivalamarinavivamaigde2017-03

Compartir: