Presentació “Epais Liles als barris de la Marina”

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 03/05/2019
6:00 pm – 7:00 pm

Localització
Centre Cívic Casa del Rellotge

Categories
No Categories


cartellpresentacioespaislilestauladonesdelamarinamaigde2019

El projecte ESPAIS LILES és un projecte de caràcter comunitari de sensibilització i conscienciació, que involucra a tot el veïnat del barri de la Marina, per aconseguir l’eradicació de la violència vers les dones, aquest projecte sorgeix a partir del treball que es va fer amb les dones del barri durant la jornada del 8 de març de 2017, on es van detectar diversos punts conflictius, pel que fa a l’assetjament.

Per una banda s’ha treballat des de la prevenció de les violències masclistes en conjunt amb la comunitat educativa (escoles: Can Clos, Barkeno, Enric Granados, SEAT, Ramon Cases i instituts Montjuïc i Domènech i Montaner), als quals se’ls ha donat xerrades informatives sobre el projecte, per implicar-los durant tot el procés. Tot això ha comportat un treball de sensibilització, conscienciació i prevenció cap a les noves generacions, això ens donarà la capacitat de que aquest rebuig de la violència vers les dones, sigui visible i sostenible en el temps a través de l’educació.

El resultat del treball es ve reflectit en el llibre “Els barris liles de la Marina” on es recullin de manera gràfica les reflexions de l’alumnat de les escoles així com les propostes del logotip dels espais liles plantejades per l’alumnat de tercer de l’ESO dels instituts.

D’altra banda hem implicat com a ESPAIS LILES els comerços d l’associació de comerciants de La Marina, que ens han manifestat el seu interès en participar del projecte. Es volen distingir com a espais lliures de violència masclista, per tal de donar resposta a l’assetjament de les dones al carrer. Aquests espais tindran un adhesiu, que indicarà que són un lloc on aixoplugar-se immediatament després d’una agressió masclista a la via pública.

Els agents implicats en el projecte, que han fet la formació, se sumen a la iniciativa, posant en un lloc ben visible del seu establiment l’adhesiu que els identifica com a ESPAI LILA. D’aquesta manera, passen a formar part de la xarxa de rebuig ciutadà i col·lectiu contra les violències masclistes al barri.

ESPAIS LILES és un projecte que facilita el treball en xarxa amb el conjunt de la ciutadania, generant noves col·laboracions per activar i/o potenciar les estratègies d’acció i activitat en l’eradicació de les Violències Masclistes del territori, introduint en totes les actuacions d’aquest projecte, un llenguatge inclusiu des de la perspectiva gènere.

OBJECTIUS

  • Sensibilitzar i conscienciar sobre les violències masclistes, mitjançant els diferents agents del territori, així com la comunitat educativa.
  • Visualitzar les violències masclistes que es donen al carrer.
  • Donar resposta immediata a les dones que pateixen aquest tipus de violència.
  • Orientar, ajudar i acollir les dones en moments d’assetjament al carrer.
  • Generar una xarxa d’agents implicats, que sigui sostenible en el temps.
  • Facilitar que les dones se sentin lliures pel carrer.
  • Promoció i participació de tota la ciutadania, per la resolució d’aquesta problemàtica.
  • Potenciar el sentiment comunitari de rebuig a l’assetjament.

POBLACIÓ A QUI S’ADREÇA O A QUI VOL BENEFICIAR

Es un projecte que s’adreça de manera transversal a totes les persones i col·lectius del barri de la Marina.

Dins del projecte, contemplem l’existència de beneficiaris directes i indirectes:

  • Directes: les dones, persones que se sentin dones o que s’identifiquin amb el gènere femení, independentment del seu sexe biològic o orientació sexual; i els agents dels ESPAIS LILES.
  • Indirectes: el conjunt del barri de la Marina i la resta de la societat.

Dones, infants, joventut, gent gran, persones nouvingudes, persones amb discapacitat i/o diversitat funcional, persones en general.

Compartir: