Presentació a Montjuïc del projecte “Els Jardins de Laribal s’obren a Barcelona”

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) – 14/06/2019
11:00 am – 12:00 pm

Localització
Petit Montjuïc

Categories
No Categories


El Petit Montjuïc us convoca a la presentació del projecte “Els Jardins de Laribal s’obren a Barcelona” una iniciativa cultural per donar a conèixer els emblemàtics i desconeguts Jardins de Laribal, coneguts com els jardins de la Font del Gat.

Amb l’assistència de: Marta Baldó (impulsora del projecte), Oriol Granados (Director del Centre d’Estudis Montjuïc), Mamen Duch (actriu T-de Teatre).

Coincidint amb la commemoració dels 90 anys de l’Exposició Universal de Barcelona, on Montjuïc va ser l’eix central d’una ciutat oberta al món, el Petit Montjuïc impulsa un projecte que té una doble vessant, de barri, on la dona és un dels eixos fonamentals, i de turisme de proximitat, pels barcelonins i visitants de fora de Barcelona.

El projecte de turisme sostenible es concreta en un seguit de rutes temàtiques, conduïdes per professionals que coneixen al detall la història, l’arquitectura, la botànica, el paisatgisme i la biosfera de la muntanya de Montjuïc.

També s’han dissenyat rutes molt especials per conèixer els Jardins d’una manera diferent. La companyia Teatre Cafuné ha recollit els records d’amor i vida dels veïns i veïnes de Poble-sec i més enllà i els ha transformat en un joc sensorial i poètic: una passejada plena de tendresa, complicitats i secrets. Les persones que s’apuntin a aquesta activitat trobaran, en un lloc secret, un mapa que guiarà el seu recorregut. És una experiencia que es pot gaudir amb amics, en familia o tot sol i que acaba amb un vermut al bar Petit Montjuïc per poder continuar compartint secrets.

Per la seva banda el projecte de barri té la seva aplicació en les rutes Petits Camins per Montjuïc: un curs gratuït de 4 sessions pels Jardins de Laribal, dirigit principalment a dones del districte de Sants-Montjuïc implicades, obertes, actives i connectades amb el barri. L’objectiu és crear una xarxa de dones del barri, que es trobin a la natura, amb cursos que s’aniran repetint periòdicament. El curs està dirigit per l’actriu Mamen Duch, de T de Teatre.

El projecte de recuperació dels Jardins de Laribal s’emmarca dins del programa de subvencions d’impuls socioeconòmic al territori “Impulsem el que fas! 2018-2019”, i més en concret, de la modalitat de Turisme Responsable finançada amb fons provinent d’impost turístic.

Sobre Els Jardins de Laribal
Els jardins de Laribal es troben a la muntanya de Montjuïc i van ser dissenyats i realitzats per Jean-Claude Nicolas Forestier i Nicolau Maria Rubió i Tudurí, entre el 1917 i el 1924. Els creadors es van inspirar en els Jardins de l’Alhambra i el van estructurar en terrasses, unides per camins i escalinates cobertes de precioses pèrgoles. Van treballar especialment les caigudes de l’aigua, amb les baranes on brolla l’aigua que connecten la Fundació Joan Miró i el Teatre Grec. Els Jardins de Laribal són, sens dubte, de les millors obres d’arquitectura i jardineria que existeixen a Barcelona.

Compartir: