Gran festa de la primavera “Planta’t al Botànic!” al Jardí Botànic de Montjuïc

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 13/05/2018
10:00 am – 7:00 pm

Localització
Jardí Botànic de Barcelona (Montjuïc)

Categories
No Categories


El proper diumenge 13 de maig, la gran festa Planta’t al Botànic! torna al Jardí Botànic de Barcelona per celebrar l’arribada de la primavera.

La festa d’enguany convida a descobrir com es reprodueixen les plantes en una jornada en què es realitzaran un munt d’activitats per a tots els públics, des de tallers de plantacions, visites guiades, xerrades fins a música en directe o una gimcana, entre moltes altres.

Aquesta gran festa s’inclou dins el cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans que té com a objectiu apropar aquests espais als ciutadans de Barcelona.

La festa de primavera està organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona.

Activitat gratuïta

cartellfestaprimaverajardibotanic15abril2018-02

Programa d’activitats

-De flor en flor? La seducció vegetal

Sabem com sedueixen les flors? Provarem de fer-ne una de ben seductora! Ens fixarem en les seves característiques: olor, forma, color… Tot seguit, recolzant-nos amb un díptic, farem un recorregut pel jardí per tal d’observar l’entorn i descobrir com són les flors pol·linitzades per animals. Al final podrem revisar la flor que havíem construït. Ha seduït a qui volíem?

-Creem flors

A partir de pasta de modelar crearem flors i aprendrem les seves parts principals i funcions.

-Pol·len i pol·linitzadors

Observarem la diversitat de dissenys de flors i d’estructures de pol·len per a entendre que aquesta diversitat de mecanismes de pol·linització existeix per afavorir la variabilitat genètica de les plantes.

-Néixer, créixer i florir: contes d’arbres

Ens aproparem a diferents maneres de veure, viure i sentir els arbres del JBB a través de contes, mites i llegendes de cultures d’arreu del món, d’una manera lúdica i participativa.

-Crea un hàbitat al teu balcó

Ens aproparem al coneixement de les abelles solitàries a través de la visita a l’hotel d’abelles del Jardí.

-Vine a plantar amb nosaltres!

Tenim 700 flors per plantar al Jardí i necessitem la vostra col·laboració. Amb l’ajuda dels tècnics del Jardí, nenes i nens podreu experimentar com es treballa un dia de cada dia al Jardí, aprenent a preparar el substrat, a desenterrar del pots cultiu, a cavar i refer escocells.

-Concert La Tresca i la Verdesca

Zum és un espectacle musical d’animació amb cançons i danses dirigit a públic familiar.

-Pot el pol·len explicar-nos una història?

Xerrada Paleoecologia.

-Identificació de plantes mediterrànies

Taller per identificar plantes vasculars silvestres de les famílies més representatives de la flora mediterrània que es troben en ambients urbans.

-Sembrem mediterrànies

L´activitat té com a finalitat acostar al públic infantil el món de la reproducció vegetal mitjançant un taller de sembra amb llavors recol·lectades al JBB.

-JugatecAmbiental

Ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l’activitat. Un espai de joc lliure perquè els més petits puguin gaudir de la natura en un entorn urbà.

-Narcisos i Orquídies: observem i dibuixem

Observació floral

-Caça fotogràfica al prat

Observació de plantes i llavors del prat

 -Aprèn i comparteix observacions al mòbil amb Natusfera

Natusfera és un sistema col·laboratiu d’ identificació d’espècies i una eina per a registrar cites d’observacions. Una aplicació per a mòbils que permet desar un registre el qual prèviament s’ha geolocalitzat i fotografiat.

-Taller il·lustració científica

Coneix l ‘Institut Botànic: Herbari, Gabinet Salvador i Laboratori.

Visites guiades a l’Herbari, i Gabinet Salvador i Laboratori de l’Institut Botànic.

-Gaudim del jardí

Visites guiades al Jardí Botànic.

Visita col·lecció bonsais

Compartir: