Espectacle “Eulàlia” amb l’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 10/02/2019
4:45 pm – 5:45 pm

Localització
Catedral Barcelona

Categories
No Categories


cartellrepresentacioeulaliaesbartciutatcomtalhostafrancsfebrer2019

L’Altar Major de la Catedral de Barcelona torna a acollir l’espectacle de música i dansa que retrà homenatge a la vida de Santa Eulàlia el proper 9 i 10 de febrer a càrrec de l’Esbart Ciutat Comtal del barri d’Hostafrancs.

L’espectacle ens explica a través de la música, la dansa i d’una espectacular escenografia la llegenda de la vida de Santa Eulàlia damunt de la Cripta on descansen les seves despulles. La jove, filla de Sarrià, al segle III dC s’enfrontà al pretor romà Dacià, el qual va manar que fos martiritzada i condemnada a morir a la creu per la seva irreprimible condició de cristiana. Eulàlia acabà convertint-se en la patrona de la ciutat de Barcelona.

Eulàlia és un homenatge al patrimoni social, cultural i religiós que la devoció a Santa Eulàlia significa en l’esdevenir històric de Barcelona, tal i com va succeir en el setge a la ciutat al 1714 on la població es va encomanar a la Santa, traient el Penó al carrer, per encoratjar-se a seguir endavant en la batalla. Per aquest i molts altres motius, Eulàlia és una ofrena de l’Esbart Ciutat Comtal per homenatjar la ciutat i la seva patrona.

La coreografia, així com tota la presentació escènica i teatral, està creada i dirigida pel director i coreògraf Lluís Calduch. Els dansaires i figurants formen part de l’Esbart. La música està composta per a l’ocasió pel mestre Francesc Cassú i enregistrada l’any 2011 per una orquestra d’uns 25 músics de renom i el cor de dones Aurica.

Eulàlia és un espectacle guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular i tradicional 2013.

Compartir: