Conferència “Les llengües a Catalunya. En garantirem el futur?”

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 25/02/2017
11:00 am – 1:30 pm

Localització
Cotxeres de Sants (sala d'actes)

Categories
No Categories


La Taula Intercultural del Secretariat i Cotxeres-Casinet commemoren el Dia Internacional de la Llengua Materna el 25 de febrer a les Cotxeres de Sants amb un acte que comptarà amb una lectura de fragments de texts entorn els drets humans en diferents llengües, una taula rodona sobre el futur de la diversitat lingüística, música i molt més!

Per tercer any consecutiu, la Taula Intercultural del Secretariat i Cotxeres-Casinet han organitzat un acte en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna el proper dissabte 25 de febrer d’11 a 13.30 h a la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants. L’objectiu de l’acte és celebrar aquest dia per consolidar la diversitat cultural i fomentar la pluralitat lingüística i el multilingüisme.

L’any 1999 la UNESCO va declarar el 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna, en reconeixement dels estudiants i activistes del Moviment per la Llengua Bengalí morts en un tiroteig pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka aquest mateix dia del 1952. Aquest moviment reivindicava l’ús del bengalí a l’actual Bangladesh, enfront de la imposició de l’urdú.

En la celebració del Dia de la Llengua Materna de l’any passat es va fer palès que la diversitat lingüística de Catalunya, on conviuen més de tres-centres llengües, és un valor i una oportunitat per al nostre futur com a país. Enguany ens preguntarem, d’acord amb la Declaració universal de drets lingüístics, si entre tots —grups lingüístics presents a Catalunya, ensenyants i administració— som i serem capaços de garantir un futur estable als múltiples parlars que ressonen en tota la nostra geografia.

Programa:
– 11.00 h Benvinguda i presentació. Lluïsa Erill, Presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.
– 11.10 h Sessió de lectures de fragments de texts entorn els drets humans en diferents llengües (araucà, quítxua, amazic, àrab, etc.).
– 11:45 h Taula rodona. Les llengües a Catalunya. En garantirem el futur?
És bo mantenir la llengua materna? Per què? Què es fa per mantenir-la? Com veieu el futur de la diversitat lingüística a Catalunya?
-Abdellah Nait Lhou, membre de la Casa Amaziga de Catalunya i de l’Associació Catalanoamaziga Anaruz N Afrika.
-Nanda Botinas, directora de l’Escola Maiol.
-Mònica Pereña, subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i presidenta de Linguapax.
– 12.45 h Actuació musical, amb l’Associació d’Ucraïnesos a Catalunya Txervona Kalyna.
– 13 h Cloenda amb tast de té, amb Amazan. Promoció Sociocultural i Desenvolupament.

Quan? Dissabte 25 de febrer d’11 a 13.30 h.
On? Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants, Plaça Bonet i Muixí s/n.4a planta, sala 41.

cartelldiadelallenguamaternacotxeresdesantsfebrerde2017

Compartir: