Celebració de la reurbanització dels carrers de l’antiga Colònia Santiveri de la Marina

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) – 12/01/2019
12:00 pm – 2:00 pm

Localització
Carrer de l’Encuny (la Marina)

Categories
No Categories


Els carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i de l’Encuny s’han tornat més accessibles, agradables i també segurs per a les veïnes que hi passen i ara, fins i tot, s’hi passegen. Les obres d’urbanització que s’hi han dut a terme durant els darrers mesos han fet realitat les millores en la il·luminació, la visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres que es van detectar com a mancances durant les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere de finals del 2016. Per veure com ha quedat tot i celebrar-ho, hi ha convocada una festa veïnal dissabte 12 de gener a les 12 h.

El punt de trobada és la placeta que hi ha a la confluència dels carrers de l’Encuny i de Torres de Marina. Allà a les 12 h començarà l’animació amb música en directe i, després dels parlaments de les veïnes, de la Taula de Dones de la Marina i de la regidora de Sants-Montjuïc, es farà una passejada pels carrers de la colònia tot mostrant algunes de les millores urbanístiques realitzades. En acabat hi haurà un petit refrigeri.

Tot i que més curta, la passejada recordarà les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere que s’hi van dur a terme a finals del 2016 per trobar-ne els racons més insegurs, per la manca de visibilitat que provocava la vegetació o la il·luminació escassa. Tots aquests problemes detectats llavors s’han solucionat amb millores en l’enllumenat, la disposició dels elements que treuen la visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres.

Les obres han durat sis mesos i han costat 956.252 euros, inclosos al Pla de barris de la Marina. S’hi ha renovat el clavegueram, la canalització de serveis, la il·luminació, el mobiliari urbà, tot el paviment i les àrees enjardinades. Els dos carrers que donen accés a les cases de la colònia, Gabriel Miró i Torres de Marina, són ara passatges de plataforma única, amb els cotxes aparcats fora, al carrer de l’Encuny, en un nou cordó de places d’estacionament (ara n’hi han dos, a banda i banda).

Als carrers de l’Encuny i dels Motors també s’han eixamplat les voreres més properes a la colònia, amb la qual cosa també ha millorat la visibilitat.

Compartir: