8è Festival Barcelona Vive México al Poble Espanyol de Montjuïc

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 16/09/2018
Tot el dia

Localització
Poble Espanyol (Montjuïc)

Categories
No Categories


La comunitat mexicana de Barcelona, amb la coordinació de l’associació Mexcat, organitza un any més el “Festival Barcelona Vive México” amb un munt d’activitats per a tots els públics per tal que la ciutadania s’animi a conèixer la cultura mexicana i la relació entre Mèxic i Catalunya.

El festival arriba enguany a Barcelona amb més d’una vintena d’actes arreu de la ciutat amb propostes molt variades: concerts, exposicions, conferències, gastronomia, rutes i moltes propostes més!

Entre les activitats destaca la fira anual del Grito d’Independència: un any més el Poble Espanyol es vesteix de Mèxic durant tot el cap de setmana del 15 i 16 de setembre amb una àmplia programació de balls, música, gastronomia, dansa, lluita lliure, artesania, i moltes activitats més. Un dels punts àlgids de la fira serà “La cerimònia del Grito d’Independència de Mèxic”, que tindrà lloc el diumenge 16.

El Grito d’Independència és una declamació pública que rememora l’inici del procés d’independència de Mèxic el 1810. En aquesta ocasió, i amb motiu del 80è aniversari de l’exili republicà a Mèxic, el Grito el realitzarà Cuauhtémoc Cárdenas, fill del president Lázaro Cárdenas. Precisament, la commemoració del 80 aniversari de la Guerra Civil i de l’exili a Mèxic serà un dels temes del Festival Barcelona Vive México.

Compartir: