Eva Campabadal estrena presidència de l’Esbart Ciutat Comtal amb els actes del 60è aniversari de l’entitat hostafranquina

Preparen una actuació inèdita i única el 6 d’octubre al carrer Vilardell, on repassaran tots els anys amb els balls més emblemàtics amb les tres seccions de l'entitat: l’escola, el cos de dansa i un grup de gent més gran que havien estat vinculades al cos de dansa. Hi participaran nens i nenes de 3 o 4 anys fins a senyors i senyores de més de 70 anys.

Eva Campabadal estrena presidència de l’Esbart Ciutat Comtal amb els actes del 60è aniversari de l’entitat hostafranquina

L’Esbart Ciutat Comtal celebra enguany el seu 60è aniversari i, de cara a la propera Festa Major d’Hostafrancs, prepara un seguit d’actes de commemoració. Alguns d’ells, d’inèdits fins al moment. De cara a aquestes properes actuacions, l’entitat ho farà amb una junta directiva renovada que encapçala l’Eva Campabadal a la presidència de la històrica entitat hostafranquina.

Com es va fer el canvi a la presidència?

Va ser un canvi molt normal i continuista. Ja hi era abans com a vocal de comunicació i després com a tresorera. Quan l’antic president, amb uns 10 anys al darrere, va dir que volia cedir al relleu vam repartir llavors els nous càrrecs, canviant també la tresoreria i l’àrea social.

Com accedeixes a l’Esbart i què t’hi vincula?

Jo sóc de Tarragona, allí ja era membre de l’Esbart de Santa Tecla. Quan vaig venir a viure aquí Barcelona em vaig unir al Ciutat Comtal perquè ja el coneixia. Al poc de ser-hi em vaig apuntar a la junta. A la primera etapa, com que havia estudiat comunicació, feia el mateix que havia estudiat i així tirar endavant aquesta àrea. Vaig anar assumint càrrecs i, de fet, la manera de governar l’Esbart és molt col·lectiva i entre tots ens distribuïm el què és l’entitat.

Des que vas arribar, com has vist evolucionar l’entitat i en quin punt diries que es troba?

Quan vaig arribar celebraven el 50è aniversari amb un acte molt potent i molta implicació de tota la base social. Ara que en sóc presidenta celebrarem el 60è, tot aprofitant també la Festa Major d’Hostafrancs. Ha estat una dècada que es pot resumir en dos projectes. Un és l’espectacle Eulàlia, un acte d’un gran abast i que és la nostra forma de contribuir a la ciutat de Barcelona i, a sobre dins la catedral. I, d’altra banda, la recuperació de l’escola de dansa dins l’entitat. En tots aquests anys és un dels fets més significatius. Alguns nens havien plegat i l’escola havia desaparegut. Hem tirat endavant tot aquest projecte, hem trobat monitores, la Laia i l’Alba, i ara tenim una escola de dansa amb més de 20 nens i tot això rejoveneix la base social, tenint molta més participació al barri.

Us veurem properament a la Mercè i a la Festa Major d’Hostafrancs. Què prepareu?

El dia 21 a la tarda ballarem al Palauet Albeniz amb una petita actuació del cos de dansa i amb cobla en directe. Durant la Festa Major tenim algunes sorpreses. El Ball de Rams arriba al seu 25è aniversari i hi veiem participar gairebé 80 parelles, ens agrada molt veure tanta gent participant-hi. Al ser el 25è aniversari ho farem servir de tret de sortida del 60è aniversari de l’Esbart. Més endavant, el 6 d’octubre, al carrer Vilardell, farem una actuació inèdita i única: el 60aniversariECC. Aquí repassarem tots els anys amb els balls més emblemàtics. És únic i irrepetible perquè no crec que mai puguem ajuntar les tres seccions: l’escola, el cos de dansa i un grup de gent més gran que havien estat vinculades al cos de dansa però que volen seguir ballant. Hi participaran nens i nenes de 3 o 4 anys fins a senyors i senyores de més de 70 anys. Allà hi trobarem balls de tots tipus, des de propostes més clàssiques fins a més modernes.

Com a presidenta i davant aquest mandat que encetes, quin desig demanaries?

M’agradaria que, no només es mantingui la base social, sinó que augmenti. Voldria que hi haguessin persones de totes les edats i que cada cop puguem veure gent nova a l’Esbart, amb la seva base social ben implicada i participativa.

Compartir: