“Estem a punt d’arribar a un acord per acabar d’arranjar l’entorn de l’estació d’autobusos, que serà una zona verda i un edifici que es vol construir en aquest espai”

Entrevista a Jaume Collboni, candidat a l’alcaldia de Barcelona pel PSC, que ha visitat avui al vespre als estudis de Sants 3 Ràdio. Collboni ha afirmat sobre la Marina "En un barri on té els índex d’atur més alts de la ciutat, del 50 i 60%, on no arriba el transport públic arribi unes pistes d’esquí artificial, no té cap sentit"

“Estem a punt d’arribar a un acord per acabar d’arranjar l’entorn de l’estació d’autobusos, que serà una zona verda i un edifici que es vol construir en aquest espai”

Jaume Collboni, president de la Federació de Barcelona del PSC i també candidat a l’alcaldia de Barcelona, ha assegurat, durant una visita avui al vespre als estudis de Sants 3 Ràdio i posterior entrevista a l’informatiu Sants-Montjuïc al dia, que el que més li preocupa és la situació econòmica de les famílies de la ciutat. Ha parlat de diferents qüestions que afecten als ciutadans del districte de Sants-Montjuïc com els entorns de l’estació de Sants, el conflicte amb Can Vies, el soroll als carrers del Poble-sec o la falta de transport públic de la Marina. A més, també ha parlat de les condicions que ofereix al govern de convergència per aprovar els pressupostos del 2015 i s’ha oposat a anar a votar el proper 9 de novembre ja que no és independentista.

 

Quines són les qüestions que més li preocupen, no només del districte de Sants-Montjuïc, sinó de tota la ciutat de Barcelona?

El que més em preocupa és la situació econòmica, el futur econòmic de les famílies i de la ciutat. En aquests moments a Barcelona hi ha molta gent que té la sensació que la ciutat s’ha tornat molt cara, inassequible, i l’Ajuntament ha de fer un esforç de posar-se al costat de la gent que ho està passant pitjor per culpa de la situació econòmica.

 

Ara parlem d’alguns temes de l’àmbit del Districte de Sants-Montjuïc. Comencem pel barri de Sants, parlant dels entorns de l’estació de Sants. Vostè el passat mes d’agost, en unes declaracions va assenyalar que cal una reordenació de l’estació d’autobusos i creu que les obres que s’estan duent a terme són insuficients per la plaça.

Crec que hi ha una evidència, des d’un que arriba a la ciutat. Quan surts de l’estació et trobes amb una plaça que no saps ben bé que és, que està mig acabat. La plaça dels Països Catalans és una plaça molt simbòlica de la ciutat i crec que s’ha d’arranjar. També és urgent acabar amb la situació de l’estació d’autobusos i amb la plaça que l’envolta. En aquest sentit estem a punt d’arribar a un acord per acabar d’arranjar l’entorn de l’estació d’autobusos, que serà una zona verda i un edifici que es vol construir en aquest espai. Crec que haurem fet una contribució i ens hem arremangat amb el regidor per trobar una solució, que no serà la definitiva.

 

Creu què la gestió sobre el conflicte amb Can Vies s’ha gestionat correctament al llarg dels últims mesos?

Crec que ha sigut un desastre. Pitjor impossible. No s’ha arreglat el problema, tenim un problema viu, s’ha tapat aquest problema però el fet que això no s’ha arreglat es que continuen les denúncies dels veïns pel soroll. Fins ara, la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament no ha aixecat acte, però no ha pres cap decisió i la pitjor part es que les obres del cobriment de les vies, han anat amb 18 mesos de retard i ens ha costat a la ciutat 1,8 milions d’euros més. El que avui ocupa Can Vies és zona verda i això s’haurà de respectar. Crec que la gestió del govern actual ha estat dolenta i s’han donat missatges contradictoris i això és inacceptable. A més, crec que l’activitat que es fa a Can Vies tenen un lloc a la ciutat, espais que siguin reconeguts per fer això.

 

Al Poble-sec, hi ha veïns que es queixen pel soroll, la brutícia i l’incivisme que hi ha al carrer. A més, fa unes setmanes es va anunciar la suspensió de llicències del Poble-sec. Creu que arriba tard aquesta acció?

És un altre exemple que l’actual govern fa tard i malament. Al carrer Blai hi ha una saturació de terrasses, de soroll i de molèsties i feia temps que s’havia de posar la mà. Per tant, crec el carrer Blai necessita un nou pla d’usos que limiti les terrasses i fomenti altres tipus d’activitats com l’artesania. Hem de generar usos alternatius i no convertir el barri en una gran terrassa.

 

En relació al transport públic als barris de la Marina, i en concret a l’arribada de la Línia 9. Molts veïns d’aquest barri es queixen per la falta del transport públic en aquesta zona. Quina solució hi dóna al respecte?

Si tothom està d’acord que el metro arribi a la Marina i a la Zona Franca s’ha de fer. Nosaltres ens vam comprometre al Parlament de Catalunya per executar aquestes obres abans del 2016. Les últimes informacions que tenim es que potser obriran alguna estació aïllada, però no té sentit i el que cal es acabar la línia de metro i deixar projectes com obrir pistes d’esquí. Crec que això últim està fora de lloc, en un barri on té els índex d’atur més alts de la ciutat, del 50 i 60%, on no arriba el transport públic arribi unes pistes d’esquí artificial, no té cap sentit. Nosaltres estem en contra i és una manca de sensibilitat per part de l’Ajuntament permetre que es facin activitats estranyes a un barri com La Marina.

 

Com valora el tancament de la presó Model i el trasllat d’aquesta en dos centres penitenciaris a la Zona Franca?

L’Ajuntament està cedint massa allò que vol la Generalitat i a sobre ens toca pagar als barcelonins. La ciutat té altres necessitats, socials sobretot molt més urgents, que calen cobrir. Aquests dies hem assistit a una mena d’intercanvi d’edificis i solars com Can Batlló que eren edificis que ja estaven cedits a la Generalitat i ara els han tornat a recomprar i això vol dir que la ciutat paga dues vegades.

 

Tancant el bloc de preguntes sobre qüestions del districte, ara parlem dels pressupostos del 2015. Ahir va assegurar que s’abstindrien a les votacions però amb unes condicions oi?

Evidentment. Vull solucionar els problemes concrets que té la gent de Barcelona. Els pressupostos poden servir per facilitar la vida a la gent de la ciutat. Un dels problemes és el preu del transport públic, i crec que això és injustificable i hem d’intentar ajudar a la gent i a fer la vida més fàcil als ciutadans de la ciutat que s’ha tornat molt cara. Estem disposats a dialogar sobre els pressupostos  i facilitar que s’aprovin si tenen una orientació clara a fer assequible alguns dels serveis que dóna l’Ajuntament com el transport públic o les escoles bressol. L’Ajuntament té recursos per fer-ho però no els orienta bé.

 

Per acabar, parlem sobre el procés sobiranista i de la consulta convocada pel proper 9 de novembre. Com la qualifica?

Crec que no és una consulta. És un procés reivindicatiu, és una forma de protesta, de comunicar col·lectivament d’una part molt important de la societat catalana que creu que la solució als problemes que tenim passa per la independència. Però això no solucionarà res, francament. En un país democràtic les coses s’han de resoldre votant, però aquesta votació s’haurà de fer amb un acord amb l’estat. Entre altres coses per que si fem una consulta i Europa i Espanya no ho reconegués tampoc tindria efectes. Però respecto molt la societat civil que està fent aquest procés però no respecto tant els partits polítics que estan utilitzant això per fer política de la pitjor manera. En aquests moments, el senyor Mas i el govern de convergència està fent trampa, ja que està jugant amb la il·lusió de la gent i després del 9N això no s’arreglarà i seran necessàries unes noves eleccions on els partits parlin clar.

 

Què opina que Miquel Iceta, primer secretari del PSC, doni llibertat als ajuntaments del PSC a facilitar locals pel proper 9N?

En la mesura que és una forma de protesta i reivindicació, crec que no s’han de posar problemes des de les institucions i els ciutadans puguin expressar lliure i democràticament la seva voluntat però això no serà una consulta tal i com se’ns havia venut abans que fos suspesa pel Tribunal Constitucional. Jo reclamo claredat.

 

Vostè anirà a votar el proper 9N?

No, perque jo no sóc independentista. El dia que es faci una consulta amb totes les garanties i puguem donar totes les propostes i arguments amb tranquil·litat aniré a votar. La gent que anirà a votar és partidària a la independència. Jo no em sento cridat per anar a votar.

 

Podeu tornar a escoltar l’entrevista clicant al reproductor:

visitasants3radiocollboni24octubre2014-04

visitasants3radiocollboni24octubre2014-02

visitasants3radiocollboni24octubre2014-01

 

 

 

Compartir: