Església Plural lliura els Premis Mossèn Vidal i Aunós al Teatre de Sant Medir

Els guardons lliurats al barri de la Bordeta, van reconèixer la trajectòria personal del religiós dels Germans de la Salle, Salvador Fargas i Cots; la trajectòria col·lectiva de la revista El Pregó; i el premi al projecte social al restaurant Imperfect–Cafè solidari. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Església Plural lliura els Premis Mossèn Vidal i Aunós al Teatre de Sant Medir

L’entitat Església Plural va entregar dijous al vespre els Premis Mossèn Vidal i Aunós, al Teatre de Sant Medir de la Bordeta, on es va reconèixer la trajectòria personal del religiós dels Germans de la Salle, Salvador Fargas i Cots, president d’honor de la Fundació Comtal i amb una llarga experiència atenent als infants i joves amb risc d’exclusió. En el seu parlament, va destacar la tasca de tots els voluntaris que “en els nostres barris dediquen les seves vides a ajudar als més necessitats i desfavorits, ells i elles també mereixen aquest premi”.

El premi a la trajectòria col·lectiva es va entregar a la revista El Pregó, un mitjà independent d’informació i opinió eclesial. “La vostra distinció, més que afalagar-nos, ens encoratja, sobretot, a seguir a la mateixa direcció”, explicava Pere Codina, director del consell de redacció de la revista, que ja compta amb 23 anys d’història. Els seus inicis, segons Codina va coincidir “amb unes circumstàncies eclesials molt diferents de les d’ara, amb una jerarquia autoritària i restauradora”.

També es va lliurar el premi al projecte social “Imperfect – Cafè solidari”, un restaurant de Castelldefels que impulsa un projecte que pretén ajudar les persones “imperfectes” a sentir-se útils. El local està obert tots els migdies on persones amb exclusió social ofereixen un menú diari de qualitat i econòmic, sota la supervisió de professionals de l’hostaleria. “El nostre cor està en ajudar a la gent, i com a cristians tenim la responsabilitat d’aportar el nostre granet de sorra”, deia Daniel Raquena, impulsor del projecte.

L’acte va començar fent un homenatge a Jordi Claret, tresorer de l’entitat Esglèsia Plural, desaparegut el passat mes de febrer. També es van fer uns minuts de silenci per manifestar el rebuig a l’empresonament del govern català, “és una situació que més enllà de qualsevol consideració política, hi ha un element humà que ens ha de fer sentir a tots solidaris, i al costat d’aquestes persones innocents”, expressava el conductor de l’acte. Més tard, Montserrat Manent de la Comunitat del Pi va llegir una glossa de Mossèn Vidal Aunós per recordar la contribució que aquest va fer.

El lliurament de premis va comptar amb la ponència del filòsof i pedagog Miquel Tresserras i Majó, que va plantejar diversos reptes per anunciar l’evangeli, en el marc d’una societat amb noves maneres de comunicar-se. “La comunicació és important perquè aquesta té dues funcions a l’interior de les comunitats cristianes, ja que si ens sentim identificats, estem més contents, i també ens dóna reputació”, sentenciava. A més, va referir-se a la premsa local, “és més lliure i està més atenta, i més interessant, on participa gent jove que tenen moltes idees”. Per la seva banda, el rector de la Parròquia de Sant Medir, Enric Subirà va destacar aquest reconeixement que “porta el nom de Mossèn Vidal Aunós, que ens fa més propera aquesta celebració d’avui, perquè ell va ser un home profundament humà i amb una fe magnífica”.

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-01

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-02

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-03

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-04

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-05

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-06

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-07

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-08

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-09

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-10

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-11

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-12

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-13

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-14

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-15

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-16

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-17

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-18

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-19

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-20

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-21

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-22

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-23

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-24

 

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-25

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-26

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-27

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-28

entregapremisesglesiapluralsantmedirnovembre2017-29

Compartir: