Comença a caminar un nou projecte d’integració i cohesió adreçat al comerç xinès del carrer de Sants

Membres de l'associació de comerciants, acompanyats d'una intèrpret i mediadora, expliquen als propietaris d'aquests comerços les possibilitats que hi ha per millorar el seu negoci, potenciar l'economia i ser un més en la comunitat. De moment, ja s'ha presentat a més d'una vintena de botigues xineses del carrer de Sants.

Comença a caminar un nou projecte d’integració i cohesió adreçat al comerç xinès del carrer de Sants

Des de l’Àrea de Comerç, Turisme i Promoció econòmica del Districte de Sants-Montjuïc amb la col·laboració de Sants Establiments Units, s’ha impulsat un projecte amb el sector comercial de la comunitat xinesa que hi ha al carrer de Sants. Davant d’una realitat amb un comerç de proximitat amb comerciants d’altres orígens, el projecte vol integrar i cohesionar el comerç xinès amb la resta de comerços locals, mitjançant visites a les botigues.

“Volem que tothom conegui el que hi ha al barri i les possibilitats que hi ha per millorar el seu negoci, potenciar l’economia i ser un més en la comunitat, per això utilitzem la interpretació i la mediació perquè aquestes persones tenen una barrera lingüística”, explica Begoña Ruíz de Infante, intèrpret i mediadora. Fins ara, el projecte s’ha presentat a més d’una vintena de botigues xineses de l’eix comercial del carrer de Sants. “Penso que és una iniciativa que demostra que els comerciants estan preparats per una societat diversa”, afegeix Ruíz.

També és molt important el paper de la dinamització de l’associació de comerciants santsenca. “Teníem la necessitat d’apropar-nos a la comunitat xinesa, ja que tenen una presència considerable al carrer de Sants, i crec que els hem de fer partícips de les accions i la dinamització de l’eix, i poder-los ajudar com fem amb la resta de comerços associats”, comenta Kassandra Prieto de Sants Establiments Units.

Les tres sòcies xineses de la botiga de moda i complements “Fantàstica” del carrer de Sants es mostren satisfetes del servei que els proporciona aquesta iniciativa. “És una idea molt bona, ja que a vegades tenim problemes i l’associació ens pot ajudar, per exemple ens ajuden a fer gestions i ens sentim més integrades al barri”.

projectecomercxinescarrerdesantsfebrerde2018-03

projectecomercxinescarrerdesantsfebrerde2018-04

projectecomercxinescarrerdesantsfebrerde2018-02

Compartir: