Es presenta “Sants desaparegut” un nou llibre amb fotografies històriques del barri

Dilluns al vespre es va presentar al Districte la nova obra del periodista i escriptor santsenc Albert Torras. El llibre mostra amb imatges diversos espais, activitats, elements i edificis, com la parròquia de Santa Maria de Sants, els carrers engalanats per la Festa Major, el carrer de Creu Coberta o l'antiga platja de Can Tunis. [[Vegeu fotos]]

Es presenta “Sants desaparegut” un nou llibre amb fotografies històriques del barri

Dilluns al vespre es va presentar Sants desaparegut, la nova obra amb fotografies històriques del periodista i escriptor santsenc Albert Torras, en un acte a la sala de cadires vermelles del Districte de Sants-Montjuïc. Es tracta d’un volum que forma part d’una col·lecció que promou l’editorial Efadós sobre el passat de diferents indrets del nostre país.

El llibre vol recuperar el patrimoni històric i cultural del barri de Sants, Hostafrancs i la Bordeta amb fotografies i material gràfic que ha estat cercat a l’arxiu històric de Sants-Montjuïc: “Són fotografies que tenen un valor patrimonial, documental i estètic”, explicava Torras. A més, va destacar la importància d’aquest fons de documentació dient que “és un dels més importants de Barcelona perquè durant els anys trenta teníem unes entitats, com la Unió Excursionista de Sants, que es dedicaven a buscar a casa de les famílies totes aquelles fotografies que tinguessin”.

El llibre mostra amb imatges diversos espais, activitats, elements i edificis, com les parròquies de Santa Maria de Sants i Sant Medir, els carrers engalanats per la Festa Major de Sants, el carrer de Creu Coberta, la rambla de Badal, el passeig de la Zona Franca o l’antiga platja de Can Tunis. “Volem que aquest sigui un passeig per Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i fins i tot per la Marina, ja que aquest darrer havia estat propi del nostre poble”, comentava Torras.

A l’acte de presentació, que va acabar amb acabar amb un refrigeri, també hi van intervenir Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i autor del pròleg, Montserrat Ballarin, presidenta del Districte i Joan Sanromà, conseller de cultura santsenc.

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-02

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-03

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-04

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-05

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-06

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-07

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-08

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-09

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-10

presentaciollibresantsdesaparegutabrilde2018-11

Compartir: