Es presenta “Inventari de Can Batlló” el segon llibre de la col·lecció Riera de Magòria

“Inventari de Can Batlló. Teixint una història col·lectiva” es va presentar ahir al vespre a la sala d'actes de les Cotxeres. Jordi Soler, un dels autors d’aquest llibre col·lectiu, va conduir la presentació i va començar amb una anècdota que li havia explicat Josep Pons, activista veïnal que finalment no va poder viure l’entrada al recinte.

Es presenta “Inventari de Can Batlló” el segon llibre de la col·lecció Riera de Magòria

“Inventari de Can Batlló. Teixint una història col·lectiva” és el segon llibre de la col·lecció Riera de Magòria que es va presentar ahir al vespre a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants. Jordi Soler, un dels autors d’aquest llibre col·lectiu, va conduir la presentació i va començar amb una anècdota que li havia explicat Josep Pons, activista veïnal que finalment no va poder viure l’entrada a Can Batlló: una de les àvies de casa seva li havia explicat que el 1936 quan els homes se’n van anar al front, les dones de la fàbrica van col·lectivitzar-la i van organitzar la producció. “Mai Can Batlló va ser tan eficient i tant justa com quan la van governar les dones de La Bordeta”, va comenta Soler que li explicava Josep Pons. “Ara la fàbrica de Can Batlló torna a ser nostra, està tornant a ser del poble de La Bordeta”, va dir durant la presentació.  

Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, va recordar que Can Batlló “és un somni que es va fent realitat dia a dia, a còpia d’inventari i sense gaire silenci, sinó amb soroll, alegria i amb ànims de continuar treballant”. En la presentació també hi van participar alguns dels membres del col·lectiu d’arquitecte de La Col que s’han encarregat de l’edició del llibre. Van explicar que quan van començar a implicar-se als moviments socials del barri encara s’estava planejant l’entrada a Can Batlló i poc a poc han aportat el seu gra de sorra: “Els petits coneixements que havíem pogut adquirir, i fomentar la reflexió entorn el patrimoni, l’urbanisme, i al final, entorn la ciutat”. En la presentació va faltar-hi Itziar González autora del pròleg, que van llegir en l’acte.

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-09

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-01

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-02

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-03

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-04

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-05

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-06

presentaciollibreinventaricanbatllocotxeresabril2014-08

Compartir: