Es presenta el llibre “Els paisatges de Paco Candel” a la Marina

Dimecres va tenir lloc la presentació del llibre "Els paisatges de Paco Candel" a la sala d'actes de la Biblioteca Francesc Candel de la Marina, una obra plena de reflexions entorn del veí de la Marina i autor de "Els altres catalans". [[Vegeu fotos]]

Es presenta el llibre “Els paisatges de Paco Candel” a la Marina

Dimecres va tenir lloc la presentació del llibre “Els paisatges de Paco Candel” a la sala d’actes de la Biblioteca Francesc Candel de la Marina, una obra plena de reflexions entorn del veí de la Marina i autor de “Els altres catalans”. Durant l’acte es van tractar diverses de les idees i opinions que inclou el llibre, on es recullen les ponències i les comunicacions presentades a la Trobada d’Estudis, celebrada el 24 d’octubre del 2014, en commemoració al 50è aniversari de la publicació de “Els altres catalans”.

L’historiador i periodista, Jaume Fabre, autor del pròleg, va considerar que tant les ponències com aquest nou llibre han estat essencials “per mantenir l’esperit candelià, una cosa que cal reivindicar”. També va destacar la figura que tenia Candel com a periodista, “tot i no haver treballat en una redacció, però, va escriure molts més articles que molts periodistes”, i va reiterar que la seva obra, “és eminentment periodística”. Per Manuel Domínguez, historiador del Centre d’Estudis de l’Hospitalet aquesta obra “transcendeix, ja que Candel va crear el concepte dels altres catalans, on s’atorga la catalanitat però respecta l’alteritat”.

També va intervenir Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel que assegurava que haver escrit aquest llibre “ha estat una cosa meravellosa, ja que hem tingut la col·laboració de tots els comunicants i ponents, hem fet un treball molt interessant”. Baltà va recordar que s’han publicat sis edicions de “Els altres catalans”, i va avançar que s’està treballant per publicar un nou llibre “sobre les jornades que vam organitzar amb el Centre d’Estudis Demogràfics al Museu d’Històrica”. Des de la fundació també comencen a preparar la celebració del centenari del naixement de Paco Candel.

La Fundació Paco Candel també va tornar a demanar que l’Ajuntament de Barcelona accepti una proposta en què demanen que s’instal·li un monument que commemori “Els altres catalans” just davant la Biblioteca Francesc Candel, i que el nom de la plaça o jardins que hi ha portin el nom de Paco Candel.

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-01

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-02

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-03

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-04

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-05

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-18

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-06

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-07

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-08

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-09

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-10

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-11

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-12

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-13

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-14

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-15

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-16

presentaciollibreelspaisatgesdepacocandelmarinaabril2017-17

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: