Es presenta el cartell de la Festa Major de la Marina que se celebrarà del 21 al 24 de juny

Enrique Molina ha estat el guanyador del 9è concurs de cartells amb un homenatge als personatges del barri. Les campiones de la Divisió d’Honor Catalana de Rugby del club de Montjuïc BUC, seran les encarregades de fer el pregó d'enguany. [[Vegeu fotos]]

Es presenta el cartell de la Festa Major de la Marina que se celebrarà del 21 al 24 de juny

Els barris de la Marina celebraran la seva Festa Major del 21 al 24 de juny, tot i que la setmana anterior ja hi ha preparades algunes activitats com la tarda esportiva, la mostra dels treballs de processos comunitaris o la ballada de sardanes. Les bacanals de Barcelona es van presentar dijous a la Sala Pepita Casanellas, en un acte que va comptar amb l’actuació del grup musical Combo Umbela i on també es va anunciar el guanyador del 9è concurs de cartells de la Festa Major. Es van presentar vuit propostes i el guanyador, a qui se li va donar un premi de 677 euros, va ser Enrique Molina, dibuixant i periodista de l’Hospitalet, apassionat per la il·lustració infantil, l’editorial i el món de l’autoedició. Es va mostrar molt agraït pel premi i explicava que el cartell “dona protagonisme a les persones perquè és el que li dona força al barri”. Entre les persones homenatjades al cartell destaca el veí Francesc Candel. També hi reflecteix valors, com el feminisme, ja que “hi ha més dones que homes perquè vivim temps de canvis”.

La festa marinera començarà el divendres 21 amb tallers familiars, una exhibició de dansa i la Sindriada a càrrec de La Marina Viva. Posteriorment hi haurà el pregó a càrrec de les noies campiones de la Divisió d’Honor Catalana de rugby, del club de Montjuïc BUC. Des de la Unió d’Entitats de la Marina presentaven la festa com uns dies on “seguir aprenent a conviure tots junts, perquè som un barri amb molta diversitat”. Per la seva banda, la consellera dels barris de la Marina, Esther Pérez va voler remarcar “el creixement cultural d’aquests barris i la implicació de les dones en el dia a dia”, com exemple en són els pregons que han fet dones en els últims anys.

Entre alguns dels actes més importants d’aquests dies de finals de juny destaquen el correfoc del dissabte 22, el sopar popular del diumenge 23 o la cantada d’havaneres del dilluns 24. Amb tot, del divendres 21 de juny al mateix dilluns de Sant Joan hi haurà tot tipus d’activitats en diferents espais del barri com la Casa del Rellotge, la Sala Pepita Casenellas, la plaça de la Marina, el carrer del Foc, Can Sabaté o els Jardins de Can Farrero.

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-01

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-02

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-03

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-04

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-05

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-06

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-07

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-08

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-09

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-10

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-11

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-12

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-13

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-14

presentaciocartellfestamajordelamarinajunyde2019-15

Fotos: EL3.CAT i Ángel Rabaneda.

Compartir: