Es presenta al barri un nou col·lectiu que exigeix la regularització del preu del lloguer

Dissabte es va presentar al Centre Social de Sants el col·lectiu "Desgollades", conformat per llogaters i llogateres de la ciutat que s'han organitzat per fer front als elevats preus del lloguer que hi ha als nostres barris i defensar el dret a l'habitatge.

Es presenta al barri un nou col·lectiu que exigeix la regularització del preu del lloguer

“Desgollades” és un nou col·lectiu conformat per llogaters i llogateres de la ciutat que s’han organitzat per fer front als elevats preus del lloguer que hi ha als nostres barris i defensar el dret a l’habitatge. L’organització vol acabar amb la degradació de les condicions socials, com la pobresa i la precarietat, que asseguren que comença a ser insostenible.

El moviment critica que, tot i que “ja hem sortit de la crisi econòmica” avui dia prop d’un 60% dels veïns i veïnes viuen amb 1.200 euros mensuals, o fins i tot menys. Amb aquest sou, segons el col·lectiu, “han de llogar un pis de 60 metres quadrats a la ciutat que costa uns 1.020 euros i, a més a més, pagar el gas i l’electricitat que s’ha apujat en un 70% des de l’any 2008”. Davant aquesta “realitat” va néixer aquesta iniciativa que vol impulsar noves iniciatives que “defensin els nostres drets com a inquilines”.

La presentació del projecte al veïnat de Sants va tenir lloc dissabte al matí al Centre Social de Sants, en què es va informar dels passos que s’han treballat dins del moviment per combatre la problemàtica del lloguer, agreujat en els darrers anys. Ja fa mesos que el col·lectiu s’ha informat de les polítiques del lloguer i ara “hem creat un moviment social per mobilitzar el veïnat al voltant aquesta qüestió”, deia la Marta de Desllogades.

Durant les properes setmanes treballaran per exigir “un preu públic i regular el lloguer, per, així, posar fi als abusos contractuals per part d’immobiliàries i polítiques que garanteixin l’habitatge com a dret”.

presentaciodesllogadescentresocialdesantsmarcde2017-02 presentaciodesllogadescentresocialdesantsmarcde2017-03

presentaciodesllogadescentresocialdesantsmarcde2017-04

presentaciodesllogadescentresocialdesantsmarcde2017-05

presentaciodesllogadescentresocialdesantsmarcde2017-06

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: