Es presenta al barri la primera xarxa d’aparcament segura i intel·ligent per a la bicicleta particular

Es tracta d'una prova pilot que ha arrencat amb 14 estacions amb una capacitat de 150 places distribuïdes entre el districte de Sants-Montjuïc i Les Corts. En el cas dels nostres barris, hi trobem dues estacions a la plaça Espanya, dues més al carrer Tarragona, una al carrer Viriat, i també al carrer Numància i Josep Tarradellas. [[Vegeu fotos]]

Es presenta al barri la primera xarxa d’aparcament segura i intel·ligent per a la bicicleta particular

Aquesta setmana ha entrat en funcionament a la ciutat Vadebike, la primera xarxa d’aparcament segura i intel·ligent per a la bicicleta particular. Es tracta d’una prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que ha arrencat amb 14 estacions amb una capacitat de 150 places distribuïdes entre el districte de Sants-Montjuïc i Les Corts. En el cas dels nostres barris, hi trobem dues estacions a la plaça Espanya, dues més al carrer Tarragona, una al carrer Viriat, i també al carrer Numància i Josep Tarradellas.

Amb aquest sistema es vol minimitzar el nombre de robatoris de bicicletes a la ciutat, fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat i que l’aparcament sigui rotatori, és a dir, que la bicicleta no quedi aparcada durant dies a l’aparcament. “El que volem és saber detalls de com funciona aquest sistema, és a dir, si és realment eficaç per reduir els robatoris de bicicletes, quina utilització en fan els usuaris de la bicicleta, veure si l’esquema tarifari que tenim és l’adequat…”, explicava Adrià Gomila, Director de Mobilitat, i així, al llarg d’un any “adquirirem experiència sobre aquest nou sistema per si resulta interessant i veure si cal fer-li algun ajust per implementar-ho a la resta de la ciutat”. Les 150 places d’estacionament disposen de tres tancaments independents, on es protegeix les rodes de la bicicleta i el seient, també hi ha un espai per guardar el casc.

Els usuaris que vulguin fer ús d’aquest servei hauran d’adquirir una targeta personal i amb ella podran reservar la plaça d’aparcament una hora abans amb el mòbil o des de l’ordinador per garantir tenir aparcament. També es podrà consultar si hi ha places lliures a l’estació desitjada. La tarifa provisional dependrà del temps que l’usuari deixi aparcada la bici i si és un dia laborable o festiu, i pot oscil·lar entre els 0.145 als 0,475 euros l’hora. La bicicleta no es podrà deixar estacionada més de 72 hores en un mateix lloc.

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-08

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-01

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-02

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-03

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-05

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-06

presentacionouaparcamentbicisprivatdesembre2016-07

Compartir: