Es lliuren a Sants els premis del 6è Certamen Literari del Grup d’Opinió Àmfora

El guanyador de la modalitat adulta va ser Àngel Fabregat, pel seu treball "Conte de Nadal", mentre que Andrea Jiménez amb "La noche en que viaje a otra dimensión" va ser premiada en la modalitat juvenil. Els guardons es van entregar el passat divendres en un acte a la Biblioteca del Vapor Vell. [[Vegeu fotos]]

Es lliuren a Sants els premis del 6è Certamen Literari del Grup d’Opinió Àmfora

El Grup d’Opinió Àmfora va lliurar els premis del 6è Certamen Literari el passat divendres en un acte a la Biblioteca del Vapor Vell del barri de Sants. Enguany, gairebé una trentena de persones han participat en la convocatòria. El guanyador de la modalitat adulta va ser Àngel Fabregat Morera pel seu treball “Conte de Nadal”. Pel que fa a la modalitat juvenil, Andrea Jiménez amb l’obra “La noche en que viaje a otra dimensión” va resultar guanyadora. El finalista de l’apartat d’adults va ser José Cabezas Romero, amb l’obra “El Bluesman”.

El jurat, que estava format per Rosa Vilalta, filòloga i professora de català; Caridad García, llicencia en filosofia, lletres i psicòloga; Enric Virgili, filòleg de llengua catalana i professor; i Julià Figueres, director de la Biblioteca Vapor Vell, va encarregar-se de deliberar sobre les obres presentades “Aquesta no ha estat senzilla, ja que els treballs són molt diversos, molts punts de vista i bona qualitat literària”, expressava Magda Cristòfol, presidenta del Grup d’Opinió Àmfora.

Vilalta va encarregar-se de presentar i nomenar els guardonats, però abans durant la seva intervenció, va fer referència als orígens dels Jocs Florals a Roma. També va referir-se als certàmens literaris, subratllant que aquests “exerceixen una cohesió entre el nucli de persones amb interessos comuns, i estimula la creació de qui vol crear art, i sobretot ens crea tradició”. També va recordar que “si una llegua no té literatura, s’extingeix, i si una llengua només té tradició oral, amb els segles, una cultura més forta se la menjarà”.

Des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la seva presidenta, Lluïsa Erill va destacar la iniciativa de l’entitat, fa sis anys, en convocar per primera vegada aquest certamen en dos vessants, el juvenil i l’adult. Alhora va destacar que aquest reconeixement cultural “afavoreix la cultura, una de les coses que a vegades ens manquen més, ja que des de dalt no ens l’afavoreixen, per això des de la base i des de les entitats tirem endavant la cultura del nostre país”.

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-01

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-02

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-03

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-04

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-05

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-06

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-07

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-08

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-09

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-10

lliuramentcertamenliterarigrupopinioamforasantsjuliolde2016-11

Compartir: