Entra en funcionament el carril bici del carrer Mineria i el veïnat demana que se solucionin els embussos

La nova via ciclista millora l'accés a l'interior del barri de la Marina en bicicleta, però alhora ha provocat la pèrdua d'un dels carrils de circulació pels cotxes que es dirigeixen a la Gran Via, generant llargues retencions fins la plaça de les Matemàtiques.

Entra en funcionament el carril bici del carrer Mineria i el veïnat demana que se solucionin els embussos

Aquesta setmana s’ha posat en funcionament el nou carril bici al carrer Mineria, al barri de la Marina. La nova via ciclista forma part d’un eix horitzontal paral·lel a la Gran Via de les Corts Catalanes que millora l’accés a l’interior del barri de la Marina en bicicleta, però que alhora ha provocat la pèrdua d’un dels carrils de circulació pels cotxes que es dirigeixen a la Gran Via. Aquest fet ha provocat alguns embussos i les queixes d’alguns dels veïns del carrer, com en Vicenç Larrotxa, membre de l’Associació de Veïns Cadena Estrelles Altes, que mostra el seu malestar per la falta d’informació municipal “Se’ns va presentar un projecte global de carrils bici a la Marina on es dibuixava un carril però sense detallar en cap moment quina seria la seva execució i com seria aquest”. A més, afegeix que “des d’un principi ens vàrem adonar que es tractava d’un disbarat”, i apunta que la lògica hauria estat que “s’hagués fet un carril bidireccional en sentit al passeig de la Zona Franca, al cantó de la Gran Via “perquè al tram entre la Gran Via i la plaça de les Matemàtiques, en sentit sud “és un carrer que no té circulació, doncs només hi comencen exàmens els vehicles d’autoescola”.

Segons el veí “posar un carril bici en aquesta direcció és un error, és la via natural de sortida de la Marina cap a la part central de la Gran Via, perquè si es fa servir la plaça Ildefons Cerdà, no hi ha manera d’incorporar-se al central, sinó que has d’anar fins a la plaça d’Espanya pel lateral amb la congestió que representa amb vehicles de càrrega i descarrega i d’altres…”. I creu que no s’ha volgut escoltar els veïns perquè “la prefectura de trànsit té autoritzat aparcar els vehicles en doble fila de les autoescoles” provocant que, en segons quins moments, “el trajecte de la plaça de les Matemàtiques a la Gran Via pot arribar a ser de quinze minuts”. Altres veïns també s’han queixat dels problemes que ha provocat la modificació dels carrils a les sortides dels pàrquings que tenen la seva sortida al carrer Mineria.

En aquest sentit, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, sosté que arran de la reducció dels carrils de dos a un de sol, ja s’havia previst més intensitat en la circulació d’aquell tram i matisa que “en tot cas, l’actuació que s’ha fet en aquest carrer té la voluntat de prioritzar altres modes de transport com la bicicleta per connectar, en el cas de la Marina, els carrils bici que hi ha a la Zona Franca fins a la Gran Via”. Finalment, reconeix que és cert que quan es fa aquest tipus d’implementacions cal fer uns ajustos i, assegura que “en això estem treballant i anirem resolent les queixes dels veïns”.

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-09

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-01

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-02

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-03

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-04

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-05

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-06

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-07

noucarrilbicicarrerminerialamarinanovembrede2018-08

Compartir: