Els veïns de la Rambla de Brasil proposen instal·lar el Punt Verd al solar del carrer Viriat o als Jardins de Can Mantega

Arran de les queixes del veïnat de la Rambla Brasil per l'inici de la construcció d'un Punt Verd en aquest passeig, just a tocar del carrer de Sants, el Districte ha aturat temporalment les obres i es reunirà amb la comissió de veïns i comerciants que s'ha constituït la segona setmana de gener.

Els veïns de la Rambla de Brasil proposen instal·lar el Punt Verd al solar del carrer Viriat o als Jardins de Can Mantega

D’un dia per l’altre, el veïnat de la Rambla de Brasil del barri de Sants-Badal es va trobar amb l’inici de les obres de construcció d’un Punt Verd en aquest passeig, just a tocar del carrer de Sants. La disconformitat en la ubicació va fer mobilitzar als veïns per intentar aturar la instal·lació, i ho van aconseguir. A la mateixa setmana, diversos afectats van participar en l’Audiència Pública on van fer arribar el seu descontentament a la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, que va ordenar paralitzar temporalment les obres. És per això, que aquests dies s’ha treballat per tancar l’obra amb condicions de seguretat, i s’ha impermeabilitzat el sòl que s’havia aixecat.

“No estem en contra de la construcció, creiem que és necessària, però estem en desacord en tenir una instal·lació que ens tapi la vista i també els negocis, després d’haver lluitat per aconseguir una rambla on la gent pugui gaudir, passejar, i els petits, jugar”, expressa Ferran Aspas, veí afectat. Aquesta ubicació ha fet alertar els comerciants que hi ha enfront, ja que creuen que posaria en risc els seus negocis. És el cas de la botiga de mobles de la Marina Vilanova: “Tenim set aparadors, és la mostra de la nostra exposició, i si just davant ens posen una casa d’obres, en l’àmbit de pas de gent i de negoci és fatal, ja que ens taparia molta visió”, diu.

El veïnat i comerciants consideren que hi ha altres espais al barri que podrien acollir el futur Punt Verd: “Al carrer Tenor Massini, a tocar al carrer Violant d’Hongria hi ha espai de sobres, o també als jardins de Can Mantega”, proposa Andreu Giró, veí del barri. I un altre afectat, en Josep Domingo, creu que es podria instal·lar en un carreró proper sense sortida, o al solar que hi ha al carrer Viriat, a tocar del carrer Comtes de Bell·lloc.

Per tal de treballar la proposta amb el Districte i trobar alternatives de forma conjunta, el veïnat dels voltants s’ha constituït en una comissió. “Volem saber quines són les alternatives que tenia l’Ajuntament i aportar la nostra visió com a veïns”, comenta Anna Cutillas, veïna de la Rambla de Brasil.

Després de les festes nadalenques, a partir del 8 de gener, el Districte de Sants-Montjuïc es reunirà amb els veïns: “Parlarem de la necessitat d’aquest punt verd i expressarem el perquè d’aquesta ubicació”, diu el gerent Francesc Jiménez. Així, clarifica que els punts verds no són deixalleries, i afirma que la seva ubicació ha de ser pròxima als habitatges per facilitar als veïns que es puguin desfer dels residus.

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-02

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-03

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-04

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-05

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-06

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-07

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-08

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-09

obrespuntverdramblabrasilsantsbadaldesembre2017-10

Compartir: