Els veïns de la Bordeta demanen alternatives a l’eliminació de la línia 91 d’autobús

Les Cotxeres van acollir una reunió informativa sobre la nova xarxa ortogonal d'autobusos, que els veïns van aprofitar per fer arribar els seus arguments per mantenir el servei que dóna la línia. Per enfortir aquest reclam ja s'estan recollint signatures al Centre Social de Sants i a la Parròquia de Sant Medir.

Els veïns de la Bordeta demanen alternatives a l’eliminació de la línia 91 d’autobús

Els veïns de Sants, Hostafrancs i la Bordeta van assistir el passat dilluns, a l’auditori de les Cotxeres de Sants, a una reunió informativa organitzada per l’Ajuntament sobre la nova xarxa ortogonal d’autobusos, per bé que el futur de la línia 91 va centrar bona part del debat. En aquesta trobada, els veïns van fer arribar els seus arguments i raons per mantenir el servei que dóna la línia 91 que connecta el barri de la Bordeta amb el Centre d’Atenció Primaria de Manso, on molts bordetencs van a visitar-se i a fer-se proves mèdiques que no es poden fer al CAP del carrer Corral.

“Els veïns de la Bordeta no estem d’acord en el fet que s’elimini aquesta línia d’autobús, i volem una alternativa a la que ens van donar i que era la seva desaparició”, manifesta Enric Jara de la Comissió de Veïns de la Bordeta, qui creu que “si s’elimina la línia 91, ha d’haver-hi una altra que faci el recorregut fins al CAP de Manso”. Per això, Jara vol que “s’estudiïn més alternatives”, i per enfortir aquest reclam s’estan recollint signatures al Centre Social de Sants i a la Parròquia de Sant Medir.

Molts dels veïns presents a la reunió, van expressar el seu malestar que l’única alternativa fos fer diversos transbordaments o que les bordetenques hagin d’anar fins la Gran Via o la plaça de Sants per anar a buscar el bus, en un barri on hi ha molta gent gran amb problemes de mobilitat. També creuen que l’eliminació de la línia 91, que es va aconseguir en el seu dia amb la mobilització popular, deixarà bona part del barri incomunicat directament amb el centre de la ciutat.

“Revisarem les possibles alternatives i les contrastarem amb els veïns per tal de presentar una alternativa consensuada en una futura reunió amb TMB” assegura Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, des d’on es treballarà “per donar resposta a les necessitats dels veïns”. De fet, segons Jiménez, la solució que seguiria connectant el barri amb l’equipament sanitari podria passar en trobar una alternativa amb la xarxa ortogonal i convencional, com per exemple desviar alguna línia d’autobús.

reunioinformativasobreelbus91labordetacotxeresdesantsgener2017-01

reunioinformativasobreelbus91labordetacotxeresdesantsgener2017-02

Compartir: