Els veïns de la barriada de Plus Ultra demanen preservar els patis de quatre finques

Els patis privats de quatre finques del carrer Aviador Ruiz de Alda de la barriada de Plus Ultra de la Marina podrien tenir els dies comptats. Així ho ha fet saber el Districte de Sants-Montjuïc que pretén expropiar-los per urbanitzar el carrer.

Els veïns de la barriada de Plus Ultra demanen preservar els patis de quatre finques

Els patis privats de quatre finques del carrer Aviador Ruiz de Alda de la barriada de Plus Ultra de la Marina podrien tenir els dies comptats. Així ho ha fet saber el Districte de Sants-Montjuïc que pretén expropiar-los per urbanitzar el carrer. Tot i això, la singularitat i la identitat que generen aquests quatre patis al barri han mobilitzat al veïnat que hi viu amb la voluntat de conservar-los: “Són uns patis molt pintorescos, donen seguretat a les finques i creiem que no és necessari treure’ls”, diu Abdo Florencio, veí afectat que fa uns dies assegura haver rebut les al·legacions denegades al procés d’expropiació.

Cal recordar que en el darrer mandat, el veïnat va arribar a un acord amb el Consistori per desafectar aquest barri i, així, preservar i recuperar la identitat de la zona. “Durant la nova urbanització es van deixar aquests quatre patis amb la voluntat d’expropiar-los. Això és el que es va acordar amb el veïnat durant el mandat passat i això és el que hem procedit durant aquest mandat”, comenta el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez.

El gerent també afirma que aquest juliol es reunirà amb els afectats per “aclarir aquest problema”. També reconeix que els patis, afectats com a vial, “no provoquen cap problema de mobilitat ni accessibilitat”, i recorda que si qualsevol dels propietaris demanés una llicència d’obres en el seu domicili, “la llei d’urbanisme els obligaria a cedir aquests patis gratuïtament i, a més, a fer-se càrrec de la urbanització”.

Finalment, la modificació urbanística preveu l’expropiació de la finca del carrer Aviador Ruiz de Alda número 29 que es derruirà per generar permeabilitat entre el mateix barri i el carrer Mare de Déu de Port. A més, també s’obrirà un interior d’illa per construir un aparcament, que el veïnat demana que aquest sigui d’ús pels residents del mateix barri.

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-09

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-01

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-03

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-04

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-05

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-06

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-07

patiscasesbarriplusultralamarinajuliolde2018-08

Compartir: